Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: egy nemzet akkor válhat naggyá, ha legendákat tud adni a világnak, Puskás ilyen volt

888.hu

2022.04.01. 21:20

Egy nemzet akkor válhat naggyá igazán, ha legendákat tud adni a világnak, márpedig Puskás Ferenc kétségtelenül ilyen volt – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, miután állampolgársági dokumentumokat adott át a néhai futballista unokájának és dédunokájának a Bozsik Arénában.

 

„Mitől nagy egy nemzet? Ez kevésbé területfüggő, és kevésbé lakosságszámtól függ, még csak nem is a nyersanyagoktól vagy a katonai erőtől, hanem van egy ezeknél fontosabb mérőszám. Ez pedig az, hogy tudott-e egy nemzet legendát adni a világnak, aki nem csak a saját nemzetét tudta boldoggá tenni (...), hanem más nemzetek fiait és lányait is.”

– mondta beszédében a tárcavezető, miután a színpadon fogadták Isabela Damborena Puskast és Ane de Juan Damborenát.

Majd leszögezte, hogy az Aranycsapat legendás csatárának neve Magyarország szinonimájává vált, akit bármely nemzet polgárai örömmel idéznek az emlékezetükbe.
Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Puskás mindenfajta cím és hivatalos procedúra nélkül hazánk nagykövete volt a világban és az is a mai napig. Illetve hozátette: Puskás nem pusztán a világtörténelem mindmáig egyik legjobb futballistája volt, hanem egyben kiváló ember is, akit még a vetélytársak is a legnagyobb tisztelettel emlegetnek.
A miniszter végezetül aláhúzta, hogy Puskás Ferenc igaz magyar ember volt. „Még akkor is, ha a kommunista diktatúra ki akarta taszítani a magyarok sorából, mégis mindvégig haza akart jönni, és hazaszeretetét átörökítette az utódaira is.” – fogalmazott.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Már nem ömlik a gáz a tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére