Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Renzi a tévedések labirintusába kormányozta magát

888.hu

2016.02.24. 17:27

Az olasz miniszterelnök megfenyegette a V4-eket; a magyar külügy reakciója sem maradt el, miután Renzi a nyílt színre is kivitte az eddig csak a színfalak mögött zajló vitát.

Matteo Renzi olasz kormányfő szerdán Prágában azzal fenyegette meg – most már nyíltan is – a V4-eket, hogy Brüsszel megvonja tőlük a 2020-26-os költségvetési ciklusban az uniós támogatások egy részét, ha továbbra is elutasítják a menekültek befogadását. A magyar külügyminiszter reagált az üzenetre, és felszólította az olasz kormányfőt, hogy

csak azért mert ő rossz úton jár, ne azokkal akarja megfizettetni a számlát, akik tisztességesen betartják a közös szabályokat.

Szijjártó a szerkesztőségükhöz is eljuttatott reakciójában Renzi érvelését is kikezdte, mondván Magyarország az európai előírásokat betartja, a határokat megvédi, ellentétben Olaszországgal. Az olasz miniszterelnök fenyegetését ugyanis a szolidaritásra hivatkozva próbálta alátámasztani, és arról beszélt, hogy míg Olaszország évi 20 milliárd euróval járul hozzá az uniós büdzséhez, addig vannak olyan államok, amelyek többet kapnak, mint amennyit befizetnek, ennek ellenére sem akarják kivenni a részüket ennek az összeurópai problémának a megoldásában.

Erre a külügyminiszter:

A kohéziós források járnak Magyarországnak. Az uniós források minden harmadik forintja magyar adófizető forintja, amit befizetünk az unióba, ezenkívül megnyitottuk a piacainkat, nyugati cégek óriási profitra tesznek szert Magyarországon, több tanulmány szerint minden egyes nyugat-európai ország által befizetett euró után a közép-európai államokból 1,25 eurót visznek haza a nyugat-európai vállalatok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére