Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a migrációt adottságként kezelõ brüsszeli politika veszélyes Európára

888.hu

2019.01.29. 15:02

A migrációt adottságként kezelõ, annak inspirálására építõ brüsszeli politika veszélyes Európára és káros az afrikai országoknak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

A tárcavezető tárgyalást folytatott Osman Saleh Mohammed eritreai külügyminiszterrel, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: ahhoz, hogy az afrikai országok képesek legyenek megtartani a népességüket, békére, biztonságra és gazdasági fejlődésre van szükség Afrikában. Ezért Magyarország nem ért egyet azzal a brüsszeli állásponttal, miszerint el kell fogadni, hogy az afrikai helyzet szükségszerű következménye a migráció, és helyes politika a migrációs folyamatok inspirálása – magyarázta. Hozzátette: ezzel szemben Magyarország egyetért Eritreával, hogy ha sokan eljönnek Afrikából, az veszélyezteti az ottani országok fejlődését.

Szijjártó Péter közölte: Afrikát segíteni kell, hogy ott maradhassanak az emberek, és ne jöjjenek Európába. Eritrea sokat tett az ehhez szükséges biztonság és béke érdekében – vélekedett.

Mint mondta, Eritrea gazdasági fejlődése érdekében Magyarország támogatta, hogy az EU feloldja az afrikai ország elleni szankcióit, ami tavaly meg is történt. Emellett az ENSZ emberi jogi tanácsában Magyarország világossá tette, hogy elismeri Eritreának az emberi jogok garantálása érdekében tett lépéseit – emlékeztetett.


Az eritreai külügyminiszter hangsúlyozta: szeretnék, ha a lakosság a hazájában maradna, ezért nem jó, ha ösztönzik őket, hogy Európába jöjjenek. Kiemelte: az afrikai országokban nagy a népesség és sok az erőforrás, de beruházásokra van szükségük. Az afrikai és európai országok kiegészíthetik egymást, együttműködésük kölcsönösen előnyös lehet – vélekedett.
  
Kérdésre azt is közölte: Magyarország megbízható NATO-tagállam, ezt mutatják a szerepvállalásai is a szövetség misszióiban. Aki megkérdőjelezi Magyarország elkötelezettségét a NATO vonatkozásában, az rossz szándékkal teszi – vélekedett.
Kifejtette: Magyarország a védelmi együttműködési megállapodás modernizálásáról tárgyal az Egyesült Államokkal, ez időt vesz igénybe, de folyamatos az egyeztetés. Megjegyezte: Mike Pompeo amerikai külügyminiszter február közepén Közép-Európába látogat, az út részleteiről még egyeztetnek.
   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére