Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a brit külpolitika egyik sarokköve a vallásszabadság garantálása

Sümeghi Lóránt

2019.12.04. 09:48

Nagy-Britannia külpolitikájának egyik sarokköve a vallásszabadság garantálása és a vallási okokból üldözött közösségek támogatása, ez egybevág a magyar kormány üldözött keresztényeket támogató politikájával – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdára virradóra az MTI-nek Londonból telefonon nyilatkozva.

„A brit kormány vallásszabadságért felelős miniszterelnöki biztosával egyetértettünk abban megbeszélésünkön, hogy miután a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon – a vallásuk miatt üldözöttek nyolcvan százaléka keresztény –, különös figyelmet kell fordítani az üldözött keresztény közösségek támogatására” – mondta a miniszter.

Magyarország azt szorgalmazza, hogy „a politikai korrektség és a képmutatás elhagyásával a nemzetközi közösség végre világosan beszéljen” a keresztény közösségeket érő támadásokról, ne hagyja őket következmények nélkül, és álljon ki az üldözött keresztények mellett. Magyarország eddig negyvenmillió dollárt költött a közel-keleti és az afrikai keresztény közösségek támogatására, ami miatt egyértelmű megbecsülés övezi a nemzetközi közéletben – tette hozzá.

Továbbra is az az alapelvünk, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, ennek jegyében a jövőben is támogatni fogjuk azokat a programokat, amelyek a keresztény közösségek helyben maradását vagy a hazájukba történő visszatérésüket teszik lehetővé

– szögezte le Szijjártó Péter.

A miniszter a NATO megalapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozón vett részt Londonban, ennek alkalmával találkozott kedden Rehman Chishti vallásszabadságért felelős brit miniszterelnöki különmegbízottal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére