Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Széles körben tárgyalna az oktatásról a kormány

888.hu

2016.02.17. 09:18

Rétvári Bence államtitkár jelezte, hogy a legnagyobb szakszervezetek mellett a szülõk és a diákok, valamint a tanulók leendõ munkaadóinak képviselõivel is tárgyalnak.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1-nek nyilatkozva elmondta: minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról.

Az államtitkár azt is jelezte, hogy a legnagyobb szakszervezetek mellett a szülők és a diákok, a tanulók leendő munkaadóinak képviselőivel éppúgy tárgyalnak, mint a Magyar Rektori Konferenciával, a magyar Tudományos Akadémiával és a Magyar Művészeti Akadémiával. De még a nemzetközi kitekintés fontosságát is figyelemebe vették, aminek érdekében az OECD illetékeseivel is tárgyalnak a megbeszéléseken.

A pedagógusok a február 13-án nagy tömeggel tüntettek Budapesten, amiért úgy látják, hogy rendszerszintű változtatásokra lenne szükség az oktatás és a köznevelés területén, ugyanakkor szerintük a kormányzat nem értette meg ennek fontosságát.

Rétvári elmondta: biztos abban, hogy a Köznevelési Kerekasztal az a hely, ahol aki részt vesz, az része lesz a döntéseknek.

Az államtitkár szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezeti átalakításairól várható a leggyorsabb megegyezés, ugyanakkor vannak pontok, ahol a kormányzat nem kíván változtatni; ezek között említette az állami intézményfenntartást és az ingyenes tankönyvellátást.

Rétvári Bence megjegyezte: idén 34 milliárd forintot fordít a kormányzat a pedagógus életpályamodell bevezetésére, "de ezen túlmenő bérkövetelésekről már nem tudunk tárgyalni".

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére