Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szél Bernadett hitet tett a bevándorláspárti svéd modell mellett

Bertha László

2018.03.27. 14:58

Az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett a bevándorláspárti svéd oktatási miniszterrel tárgyalt Budapesten, követendõ példaként nevezve az általuk megvalósított modellt.

Szél Bernadett szavai szerint a pártja nem „diktatúráktól” vagy „féldiktatúráktól” akar tanulni, hanem olyan országoktól, mint Svédország, amit kifejezetten jó példának tekint Magyarország számára.

A közös sajtótájékoztatón a magyar politikus világszínvonalú oktatást, béremeléseket ígért, arra a kérdésre, hogy terveit milyen forrásból valósítaná meg, ha az LMP kerülne hatalomra, arra komolyan vehető választ sajnos már nem tudott adni.

A bevándorláspártiságról hírhedt svéd zöldpárt oktatási minisztere, Gustav Fridolin a megszólalásában nagyra értékelte a pártja és az LMP közötti együttműködést. A politikus többek között fontosnak nevezte a tanárok szabadságát és jogát arra vonatkozóan, hogy saját döntéseket hozzanak.

Arra kérdésre, hogy problémát jelent-e Svédországban a bevándorlás az iskolákban, Fridolin úgy válaszolt, hogy Svédország régóta felelősséget vállal a háború elől menekülők segítésében, és azáltal is erősebb országgá vált. Álláspontja szerint a ma érkező közel-keleti és afrikai migránsok is hozzátesznek majd a társadalomhoz, ahogyan azt korábban a Balkánról érkezők tették.

Gustav Fridolin svéd miniszter korábban sem rejtette véka alá bevándorláspártiságát, kijelentve, hogy

az oktatási rendszernek is támogatnia kell a menekülteket”

Svédország 1950-ben még szinte teljesen homogén társadalommal bíró nemzet volt, ám a liberális bevándorláspolitika révén teljes átalakuláson ment keresztül. A Pew Research becslései alapján 2050-re az ország lakosságának már 30%-a muszlim lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére