Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szánthó Miklós: A magyar jobboldal felismerte, hogy a demokrácia nem csak liberális lehet

888.hu/MTI

2022.05.19. 12:00

Létezik egy bemutatásra érdemes magyar modell, amelyből a világ más nemzeti-konzervatív közösségei is tanulhatnak – emelte ki az Alapjogokért Központ főigazgatója a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary 2022 elnevezésű konferencián mondott nyitóbeszédében.

 

Szánthó Miklós úgy vélekedett, hogy a recept Magyarország alkotmányában található:
„együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet”.

A magyar jobboldal felismerte, hogy a demokrácia nemcsak liberális lehet,
„sőt most éppen a liberálisoktól kell megvédeni a szabadságot” – hangoztatta, hozzátéve:

szabadon szeretnénk büszkék lenni nemzetünkre, mi magunk dönteni határaink védelméről, egy nő és egy férfi szövetségeként tekintünk a házasságra és szabadságot követelünk a szülőknek, hogy megválaszthassák a gyermeküknek adandó szexuális nevelést.”

 

A jogi elemző intézet vezetője a konferencia céljáról azt mondta:

 

meg fogják valósítani a balliberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását.”

 

Jelezte: a tanácskozás mottójául az Isten, haza, család hármas egységét választották. Úgy fogalmazott:
„Ezek vagyunk mi, ez az, amiben hiszünk, és ez az, amire büszkék vagyunk”.
Ezt egy magát „jóemberkedőnek” beállító, de minden más véleményt elnyomó politikai gyakorlat átfogó támadás alá vette – mondta.

Szánthó Miklós az ukrajnai háborúra utalva azt mondta: amikor a nyugati világ együttműködésére, az egymás közötti kohézió erősítésére lenne szükség, „a nyílt társadalom hálózatának képviselői” öncélú ideológiai csatározásokkal, mondvacsinált jogállamisági eljárásokkal vannak elfoglalva.

Az intézet vezetője szerint a liberálisok annyira „túltolják a biciklit”, hogy ösztönös ellenreakciót váltanak ki a hazájuk, családjuk miatt elkötelezett emberekből,

 

akiket Hillary Clinton nyomorultaknak, a magyar baloldal szintén leszerepelt miniszterelnök-jelöltje ostobáknak nevezett.”

 

Megfogalmazása szerint „valójában mi vagyunk a lázadók, mert a korszellemmel szemben családot alapítunk és hiszünk abban, hogy az ember becsületének alapja a munka”.
„A mai nyugati világ egyik legsikeresebb politikai közössége a miénk, amely reményt adhat a nemzeti-konzervatív erőknek tengeren innen és túl.” – tette hozzá.

 

Matt Schlapp, az American Conservative Union (ACU) elnöke a szervezőknek is köszönetet mondva a többi között arról beszélt, inspirálónak tartja, hogy vannak,
„akik szabadságra, autonómiára vágynak, úgy hiszik, hogy az országaikat érintő kérdésekben ők maguknak kell dönteni”,
és nem Brüsszelben, Genfben, Párizsban vagy Washingtonban.

 

Matt Schlapp, az American Conservative Union (ACU) elnöke köszöntõ beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésû, kétnapos konzervatív politikai fórum elsõ napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én.MTI/Koszticsák Szilárd

 

Szólt arról is, hogy az amerikai baloldali média az antidemokratikus jelzőt süti az őket bírálókra. Matt Schlapp rögzítette azt is, hogy a konzervatív erők „nem vonulnak vissza, (...) Amerika jön, Amerika felébredt”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?