Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Veszélyesek Karácsony Gergely biciklisávjai egy közlekedési szakértő szerint

888.hu

2022.01.06. 10:20

A fővárosban a nagykörúti kerékpársávok kialakítása „rettenetesen rossz” elhatározás volt és teljesen szakmaiatlan, tulajdonképpen a szakma megcsúfolása – mondta Szálka Miklós közlekedési szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Semmilyen háttéranyag, terv nem készült az intézkedéshez, „egyszerűen egy vödör festékkel kifestették ezeket a kerékpársávokat”, amelyek a biciklisek számára is veszélyesek – fogalmazott.

A szakértő a nagykörút megcsúfolásának nevezte, hogy a főforgalmú útból „egy olyan keresztmetszetet csináltak, mint egy lakóutca”.

Meg lehetett volna úgy csinálni, hogy oldalanként két forgalmi sáv, kerékpárút és parkolósáv legyen. Ez utóbbi részben a járdán lehetett volna – mondta Szálka Miklós, hozzátéve, hogy a nagykörúti járdán nem szükségszerű, hogy „bódék sorozata legyen”, elfértek volna ott a parkoló autók.
Szálka Miklós „szemenszedett hazugságnak” nevezte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szerint a nagykörúton a kerékpárosok körülbelül az autósok felét teszik ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére