Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros zsoldosai külföldrõl hackelnék meg a magyar választást

Forisek Ádám

2018.04.06. 12:05

Az Avaaz nevû csoporttal már mi is foglalkoztunk korábban. Az internetes aktivistahálózat feljebb tekerte a magyar választásokba történõ beavatkozást, amelyet Soros György pénzébõl finanszíroznak.

Az Origo ír arról, hogy az Avaaz a Facebookon és a Messengeren 20 percenként jelentet meg hirdetést az Orbán-kormány elűzéséről és a Fidesz elleni összefogásról.

A Soros-szervezet március óta aktivizálta magát a kampányban. Egy hónapja küldtek ki egy körlevelet a követőiknek, amelyben elismerik: ha támogatják őket a tagok, akkor beszállnak a kampányba Orbán Viktor és a bevándorlásellenes Fidesz ellen, és a Soros György számára megfelelő jelölteket támogatják majd. Az eredmény látható volt, ezután jelentek meg először a hirdetések. 4 nappal a választások előtt pedig ismét támadásba lendültek: most kör-e-mailben és a Facebookon népszerűsítik azt az oldalt, amely a kormánypárti indulóval szemben Soros jelöltjeit mutatja be a választókörzetekben.

Az Avaaz azzal kampányol, hogy a cél a Fidesz-többség megakadályozása, és ahogy fogalmaznak: „a kezükben a lehetőség, hogy országos szinten is megismételjék a Fidesz hódmezővásárhelyi vereségét."

A liberalizmust nyíltan vállaló politikai aktivistahálózatot kezdetektől fogva Soros György pénzeli. 2006-ban indulásként 150 ezer dollárt juttatott nekik a Nyílt Társadalom Alapítvány, 2009-ben pedig már 300 ezret kaptak egy másik Soros-szervezettől.

A „klikkmozgalom" külföldön már jól ismert, 194 országban van jelen, és egyes információk szerint 46 millió tagja van. Az Avaaz mindig a bevándorlásellenes erők ellen kampányol. A francia elnökválasztásnál például büszkén vállalták, hogy sikerrel befolyásolták a voksolás kimenetelét, legutóbb pedig az olasz választásba akartak beavatkozni, saját megfogalmazásuk szerint a „szívüket is kitették", hogy megállítsák a „szélsőjobb" győzelmét.

A technikájuk pedig, hogy a választási törvényt megkerülve, úgynevezett „harmadik személyként" szállnak be a kampányba, így ellenőrizetlenül, rengeteg pénzt tehetnek bele a mozgósításba, míg egy hivatalos jelöltnek erre csak korlátozott lehetősége van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére