Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros trükkös magyarországi pártalapítása valójában politikai trollkodás

Vincze Viktor Attila

2018.09.28. 16:00

A Migration Aid párttá alakulása több dolog miatt is finoman szólva problémás. A Soros-féle migránssimogató szervezet párttá alakulása ugyanis egy olyan gátlástalan politikai trollkodás, ami nincs tekintettel sem a valóságra, sem a magyar törvényekre.

A Migration Aid párttá alakulása körül rengeteg a kérdőjel. A Soros György eszméinek megvalósításáért tevékenykedő alapítvány egy huszárvágással párttá alakulna, de ez lehet, hogy jogi akadályokba fog ütközni.  

A párttörvény ugyanis egyértelműen rögzíti, hogy a pártoknak az a társadalmi rendeltetésük, hogy a népakarat kialakításához és kinyilvánításához, valamint a politikai életben való állampolgári részvételhez szervezeti kereteket nyújtsanak. Mivel azonban a Migration Aid esetében egy civil szervezet alakulna át párttá, ezért ez felveti annak a kérdését, hogy egy korábban szinte kizárólag harmadik országbeli személyekre koncentráló szervezet vajon hogyan tudja, illetve akarhatja-e egyáltalán a magyar állampolgárok érdekeit képviselni az eddigi tevékenysége ismeretében.

A Migration Aid párttá alakulásáról a döntést egyetlenegy állami szervezet hozza majd meg, az illetékes bíróság, mivel az ő kizárólagos hatáskörébe tartozik az új pártok bejegyzése. A 888.hu megkeresésére ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász elmondta azt is, hogy a bíróság akár el is utasíthatja a Migration Aid nevű szervezet párttá alakulásának a bejegyzését. 

Nem lenne precedens nélküli, ha akár a bírósági eljárás folyamán – első vagy másod fokon – megtagadnák a párt bejegyzését. Példaként fel lehet hozni a Kétfarkú Kutya Párt esetét, ahol első és másod fokon is blokkolták a párt bejegyzését. Többek között arra való hivatkozással, hogy a párt elnevezése és programja sérti az úgynevezett általános erkölcsi elveket és méltatlan asszociációkra ad alapot. Teljesen nyilvánvaló, hogy a párttörvény preambulumának tartalma élesen szemben állhat azzal, amit korábban a Migration Aid képviselt. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a Stop Soros törvénycsomag elfogadása óta a bevándorlásszervezés már bűncselekménynek is minősül Magyarországon. Ugyanakkor egy párt esetében a törvények betartása mellett az átláthatóság is egy fontos követelmény. A jelenleg is elérhető internetes információk szerint pedig a Migration Aid az eddigi működése során ismeretlen eredetű és milliós összegű pénzekhez jutott, amikkel nem tud elszámolni"

– mondta ifj. Lomnici Zoltán. 

Az alkotmányjogász szerint egyébként lehet ezt a pártalakítást úgy is értelmezni, hogy Soros György új szintre emelte a politikai jelenlétét Magyarországon, és most már egy saját párttal is képviselteti magát a közéletben. Volt már példa a történelemben ilyen lépésre. Például akkor, amikor Pol Pot úgy számolta fel az illegalitását, hogy megszervezte a maga kambodzsai kommunista pártját és ezáltal próbálta meg legitimálni a tevékenységét. 

Mint ismeretes, a Migration Aid nevű, a menekültek segítésével foglalkozó és a Soros-hálózat támogatását élvező civil szervezet Éjjeli Õrség néven párttá alakulna, hogy úgymond ezáltal elkerülje a 25 százalékos bevándorlási különadót, mivel az a pártokra és a politikai szervezetekre nem vonatkozik. A párttá alakulás érdekében elfogadott alapszabálya szerint az Éjjeli Õrség párt célja "az önmagáról gondoskodni képes, a természeti környezetével harmóniában élő, a bajbajutottakkal szolidáris közösségek megteremtésének segítése". A migrációt segítő szervezet párttá alakulását bejelentő dokumentumot mintegy 100 ember támogatta az aláírásával. 

A Soros-féle migrációsegítő szervezet politikai párttá alakításáról szóló szándék a körülmények ismeretében nagyon nagy valószínűséggel nem más, mint pusztán politikai  trollkodás, zavarkeltés és médiafelhajtás. Ugyanis a párttá alakulásnak a médiában hangoztatott  indoka – miszerint így kerülnék el a migrációs különadó fizetését – a pártként való bejegyzés pillanatában valójában teljesen okafogyottá és értelmetlenné válna.

Ennek az az oka, hogy Magyarországon a pártok gazdálkodására szigorú szabályok vonatkoznak, amelyek alapján például egyetlen párt sem fogadhat el pénzt Soros Györgytől a migráció támogatására, ennek alapján pedig nem is fizethet egy párt sem migrációs különadót. A Soros eszméit képviselő új párt alapítása emellett még azért is értelmetlen, mivel Soros eszméit a balliberális ellenzéki pártok jelenleg is képviselik. 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Svédország egyik legdurvább no-go zónájában már röhögnek a rendőrökön a migránsok

A svéd főváros legbrutálisabb migránsgettójában évek óta nem javul a helyzet.

Idén is tart még az elmúlt 150 év legmelegebb öt éve

Idén is tart még az elmúlt 150 év legmelegebb öt éve

A Meteorológiai Világszervezet (WMO) előzetes adatai szerint a 2015 és 2019 közötti időszak a legmelegebb egymást követő öt év volt az időjárási feljegyzések 150 évvel ezelőtti kezdete óta, az átlaghőmérséklet ebben az időszakban világszerte 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb, mint az 1850-1900 közötti időszakban.

A hajrában fordított Zalaegerszegen a címvédő Fradi

A hajrában fordított Zalaegerszegen a címvédő Fradi

A címvédő Ferencváros a hajrában két gólt szerezve 2-1-re nyert az újonc Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott és vasárnap pótolt mérkőzésen.

Köves Slomó: Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet

Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet, büszkék vagyunk a múltunkra, hagyományainkra, és úgy gondoljuk, hogy Magyarországon és Budapesten nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van a zsidó közösségnek – mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija vasárnap Budapesten, a közösség két új Duna menti zsinagógájának és két új tóratekercsének avatási ünnepségén.

Drogosokat és zsebeseket fogtak a bulinegyedben a rendőrök

Komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak Budapesten, az V., VI. és VII. kerületi szórakozóhelyeken, illetve a környékükön – közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

Visszatértek a Kennedy-k, és egyből Trumpot támadják

Visszatértek a Kennedy-k, és egyből Trumpot támadják

Jelöltként indul a jövő évi szövetségi szenátusi választásokon Joe Kennedy III., a Kennedy politikus dinasztia tagja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére