Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros kitartottja az Európai Parlamentbe vinné a magyarországi ellenzéki hisztériát

888.hu

2018.12.19. 18:00

Napirendre tûzné a magyarországi helyzet kérdését a zöldpárti frakció az Európai Parlament (EP) januári plenáris ülésén, a képviselõcsoport szerint ugyanis a legfrissebb fejlemények komoly aggodalomra adnak okot. Ezúttal is Judith Sargentini a fõkolompos.

Közleményében a frakció kitért az Országgyűlés által az előző héten megszavazott törvénymódosításokra, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozásáról szóló törvényre, amelyet javaslata szerint véleményezne az Európai Parlament is.

A zöldpárti frakcióból ezúttal is Judith Sargentini sivalkodott Magyarország ellen. Õ az, aki korábban egy jelentésben kritizálta Magyarországot, amelyet csellel sikerült elfogadtatni az Európai Parlamentben. Mint ismert, a jelentést jogtalanul fogadták el. Köztudott egyébként, hogy Judith Sargentini szerepel azon a listán, amelyet Soros György alapítványa állított össze, és amelyen a "megbízható képviselőket" listázza a szervezet – vagyis azokat a személyeket, akik hajlandóak a milliárdos agitátor érdekeit kiszolgálni.

Sargentininek nagyon viszkethet a tenyere, ugyanis azt is felvetette, hogy az uniós tagországok kormányait tömörítő tanácsban haladéktalanul napirendre kellene venni az alapszerződés hetes cikke szerinti, Magyarországgal szemben megindított eljárást.

A magyarok nincsenek egyedül, továbbra is védelmezni fogjuk közös értékeinket, a demokráciát, a jogállamiságot és az alapvető jogokat"

– írta Sargentini.

A hetes cikk szerinti jogállamisági eljárást az Európai Parlament kezdeményezte szeptember 12-én a Sargentini-jelentés jogtalan elfogadásával. Az ügy innen a tagállamok kormányait tömörítő testülethez, az Európai Unió Tanácsához került, hivatalos meghallgatás még nem volt. A miniszterek tanácsa négyötödös többséggel dönthet majd arról, hogy szerintük valóban fennáll-e a veszélye a közös uniós értékek sérülésének Magyarországon.

A hetes cikk többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely az uniós alapértékek súlyos és rendszerszintű megsértése esetén végül akár az érintett ország szavazati jogának felfüggesztésével vagy más komoly szankcióval is járhat, de ehhez az összes többi EU-tag egyhangú támogatása szükséges az állam-, illetve kormányfőket tömörítő Európai Tanácsban, amit az elemzők kizártnak tartanak.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Lezárult a szavazás, megvan a győztese az első Publik Ligájának!

Lezárult a szavazás, megvan a győztese az első Publik Ligájának!

Szerdán került sor a Publik Ligájának döntőjére, ahol három versenyző mérkőzött meg egymással: Jobbágyi Zsófia, Szentesi Zöldi László és Tóth Dalma. Mutatjuk az eredményeket!

Szijjártó: a nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze

A magyar gazdaság, Magyarország megerősödésében a vidéki városok és közösségek egyre nagyobb szerepet játszottak az elmúlt években – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tiszafüreden, a 186 millió forintból épülő új piaccsarnok ünnepélyes alapkőletételén.

Bevallotta az Index, hogy propagandát tol

Bevallotta az Index, hogy propagandát tol

Innentől kezdve aztán tényleg nehéz lesz magukat „függetlennek”, „objektívnek” hazudniuk.

Fidesz-KDNP: nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait

A magyar kormánypártok véleményét Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője ismertette.

Nyolcvan évvel ezelőtt nyitotta meg határait Magyarország a lengyel menekültek előtt

Nyolcvan évvel ezelőtt nyitotta meg határait Magyarország a lengyel menekültek előtt

Napra pontosan nyolcvan éve, 1939. szeptember 18-án nyitotta meg határait Magyarország a második világháború kitörése, Lengyelország német lerohanása után hazájukból elmenekült több mint százezer lengyel előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére