Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sneiderrel és Gyöngyösivel bukdácsolhat tovább a Jobbik

Bertha László

2018.04.17. 10:58

Minden jel arra utal, hogy Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton irányíthatja a jövõben az identitásvesztett ellenzéki pártot.

A Magyar Idők információi szerint Sneiderék mellett Toroczkai László alelnök is megméretteti magát, bár az elnökség nem támogatta jelöltségét a tegnapi ülésen.

A párton belül Sneider Tamás, az egykori szkinhed, valamint Gyöngyösi Márton is egyértelműen Vona Gábor hű káderévé vált, így a párt vezetésének bizalmát is élvezik. Az előbbi politikus ráadásul a Népszavának már néhány napja jelezte: kész vállalni az elnökjelöltséget.

A Jobbik újabb választási kudarca után egyébként többen is nyíltan Sneider Tamás mellé álltak, egyedül Novák Előd jelezte, hogy számára a radikális Toroczkai lenne a megfelelő jelölt Vona Gábor utódjául.

Ásotthalom polgármestere a közösségi oldalán hosszasan elemezve a Jobbikban lévő lehetőségeit azt írta:

Ha azt látom, a közösség nem azt szeretné, hogy a jövőben én vezessem a Jobbikot, nagyon könnyen félreállok.”

A Népszavának nyilatkozó jobbikos politikusok szerint ugyanakkor Toroczkai hibát követett el, amikor április 8-a után nyíltan nekiment Vona Gábornak. Egyikük állította: lehet, hogy bőrfejű múltja miatt a külvilág nehezen hiszi el, de Sneider Tamás kifejezetten a Vona-féle vonalat képviseli, és egyértelműen a „néppártosodás” mellett áll.

Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton megválasztásával tehát folytatódhat a Jobbik eddigi mélyrepülése. Minderre garancia, hogy a párt bukott miniszterelnök-jelöltje, Vona Gábor a háttérből tanácsadóként tevékenykedik tovább a pártban.

A Magyar Idők szerint az ülésen felmerült – az LMP-hez hasonlóan – egy társelnöki poszt létrehozása is, ehhez azonban módosítani kellene a Jobbik alapszabályát.

A hír megjelenését követően Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy a párt elnöksége arra tett javaslatot, hogy Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás társelnökökként irányítsa a pártot. Az ellenzéki politikus jelezte: két héten belül tartják a párt kongresszusát, ahol végbemehet a tisztújítás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére