Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sikeres pályára váltott a magyar gazdaság

Nagy Gábor

2017.05.20. 11:58

György László, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezetõ közgazdásza szerint jelentõs változásokon megy át a magyar gazdaság.

A szakember szombaton a köztelevízióban arról beszélt, hogy az eddigi tőkevezérelt modell helyett a bérvezérelt modell honosodhat meg hazánkban, erre áll át a magyar gazdaság.

Ez azt jelenti, hogy míg eddig a gazdasági növekedés hasznából főként a tőke tulajdonosai részesedtek, ezután a fizetésből élők is komoly részhez juthatnak, például a béremelések útján.

György László példaként említette, hogy Magyarország GDP-je 1970 és 2010 között megháromszorozódott, miközben a nettó reálbérek csak 28 százalékkal emelkedtek, az Egyesült Államokban ebben az időintervallumban a GDP megduplázódott, miközben a bérek csak 8 százalékkal nőttek.

Ez a növekedési modell kifulladt, ez csak rövid távon tudja magával húzni a gazdaság növekedését, mert közép és hosszú távon arra van szükség, hogy a gazdasági teljesítményt a fogyasztás is húzza"

– fogalmazott a közgazdász.

Egy korábbi, 888-nak adott interjújában a szakértő úgy érvelt, hogy a liberális gazdasági modell hamis fogalmi keretekre épül, a "független közgazdászokat" épp ezért érte váratlanul a 2008-as gazdasági világválság. György László szerint például a politikai nyelvezetben meghonosodott, hamis képeket kreáló PC akadályozza a gazdasági történések helyes értelmezését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére