Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sallai szerint Hadházy elõadta a hattyú halálát, pedig meg sem ütötte

Tóth Dalma

2018.04.14. 19:28

Nagy a káosz az LMP-ben. Sallai R. Benedek szerint Hadházy Ákos igen jó színész, hiszen eldobta magát a földre és balhét csapott, pedig még egy pofont sem kapott.

Sallai Róbert Benedek a hírek szerint egy visszalépett képviselő etikai bizottsági meghallgatásán megpróbálta megütni Hadházy Ákost, majd sietősen távozott a helyszínről. Egyes pletykák szerint nemcsak próbálta, hanem meg is ütötte, de olyan információk is napvilágot láttak, miszerint "csak" erősen meglökte. 

Az üggyel kapcsolatosan már Hadházy, Sallai és Szél Bernadett is megszólalt.

Hadházy verziója

Hadházy állítása szerint éppen ő beszélt, amikor Sallai R. Benedek hirtelen nekirontott, meg akarta ütni, de többen lefogták, ám még így is sikerült a székével együtt fellöknie őt. A helyszínre kimentek a rendőrök és a mentők is, mivel állítólag agyrázkódást szenvedett. A történtekkel kapcsolatosan csak annyit mondott, hogy "Sallai Róbert Benedek ma méltatlanul viselkedett, egyéb értesülését nem cáfolom és nem is erősítem meg". Hadházy a történtek után feljelentést tett. 

Sallai verziója

Sallai R. Benedek azt állítja, nem verte meg szombaton párttársát, Hadházy Ákos társelnököt.   

Sallai R. Benedek Facebook-oldalán délután azt írta: szombaton az LMP-nél fegyelmi eljárások zajlottak, amiből az egyik érintett Hadházy Ákos volt. "Első fokon akár kizárhatták volna az LMP-ből. Ezt megelőzvén a hattyú halála színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta" – írta. 

Úgy folytatta: "bocsánatot kérek tőle, amiért olyan riasztóan közeledhettem felé, hogy megérte magát ledobni a földre. Lehet, hogy meglöktem a székét. De, hogy erőt nem fejtettem ki, az bizonyos, és hogy nem ütöttem meg, az is bizonyos – és hazug, aki mást állít, de volt ott vagy hat tanú."     

Sallai R. Benedek a posztban kifogásolta, hogy Hadházy Ákos "egy hete járja azzal a médiát, hogy Schiffer András és jómagam hogy járultunk hozzá a Fidesz 2/3-os győzelméhez. Tegnap tovább ment, már azt sejtette: lefizettek." Úgy folytatta: "az aljasság és becstelenségtűrő képességem ma elfogyott. Ki akartam menni a teremből, hogy ne kelljen hallgatnom, de sajnos tartóztattak, ekkor közeledtem felé úgy, hogy megijedhetett."

A politikus bocsánatot kért Hadházy Ákostól, "nem ezt érdemelte, ami történt vele". Úgy folytatta: bocsánatot kér azoktól, akik jelen voltak. Azoktól is, akiket ez felháborít, "de kérem: nyugodjanak meg, ahogy a filmekben sem halnak meg igazán az emberek, épp úgy most is csupán egy színdarabot láttak, mert nem mutatott volna jól egy kizárt tag a frakcióalakulás előtt."

Szél Bernadett is megszólalt

Szél Bernadett, a párt elnöke azonnali hatállyal történő lemondásra szólította fel Sallait, mert elfogadhatatlan, amit tett. SRB-nek nem csak a titkári pozíciójáról kell lemondani, valószínűleg a pártból is távoznia kell. Szél szerint minden nappal, amíg pozícióban marad, súlyos károkat okoz a pártnak.

Az LMP közleményében ezt írta, hogy a párt "az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallja. Ezért a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben." 

Hadházy Simicska embere

A politikus Simicska pénzéért cserébe a párton belül a teljes ellenzéki összefogás legnagyobb szószólója volt. Simicska Ádámmal, a jobbikos oligarcha fiával és magával Simicska Lajossal is többször találkozott.

Hadházy ellen eljárás indult a párton belül, mivel felhatalmazás nélkül tárgyalt az MSZP-vel. Emiatt már a választások előtt megindult egy etikai vizsgálat a párton belül, aminek az lett az eredménye, hogy az ügyét a fegyelmi bizottsághoz utalták. Hadházy a párt alapítóját, Schiffer Andrást sem kímélte, akit azzal vádolt, hogy pert indítanak azok ellen, akik visszalépnek. Schiffer mindezek után perrel fenyegette meg Hadházyt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére