Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Román lap: olcsó propaganda az elszakított magyar területekről készült térkép

Sümeghi Lóránt

2019.06.09. 18:00

A Romania Journal angol nyelvű cikkében azt fájlalja, hogy Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár június 4-én megosztott egy olyan térképet, amelyen a trianoni diktátum következtében elszakított magyar területek látszódnak.

Mi több, a Lazar Valeriu nevű firkász nem június 4-én, hanem 5 nappal később, azaz ma foglalta írásba felháborodását azzal a címmel, miszerint

a magyar kormány újabb támadást indított Románia ellen.

A román lap által fájlalt térkép

A késleltetett „felháborodás” feltehetően a csütörtök délután kibontakozott úzvölgyi, székelyek ellen elkövetett román agresszió tompítása miatt lett időzítve. Emellett kommunikációs szempontból is mesterkéltnek tűnik a reakció, hiszen a román lap ugyanúgy „támadásról” beszél, mint azok a román szélsőségesek, akik azt próbálták elhitetni a közvéleménnyel, hogy a székelyek és a magyar kormány provokálta ki a sírkert megrohamozását.

Zárásképpen Valeriu cikkében többek között a román külügyminisztériumra hivatkozva azt írja, hogy az erdélyi területek elszakítását jelképező térkép azért nem más, mint propaganda, mert azt a látszatot kelti, mintha Románia lenne ezért felelős.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére