Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Palkovics László miniszterrel tárgyalna az SZFE sztrájkbrigádja

888.hu

2020.11.02. 13:00

Sajtótájékoztatót tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elfoglaló hallgatók november 2-án. Az ezt megelőző közleményükben azt állították: szeptemberben a tanulmányi félév az intézményben kezdetét vette, az oktatás azóta is zajlik.

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, az Oktatási Hivatal eközben a kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetését kérte a fenntartó alapítványtól. Az egyetemfoglalók ezt üdvözölték, és bejelentették: a vis maior helyzet megszüntetéséről tárgyalnának az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetőjével. Ezért meghívták Palkovics László minisztert és az általa összeállított küldöttséget november 11-ére a Vas utcába, az Ódry Színpadra. A sajtótájékoztatón az egyetemfoglalók azt is közölték: szerintük hamis az az állítás, hogy az egyetemen folyó oktatási tevékenység nem nyomon követhető, nem ellenőrizhető. Arról azonban nem nyilatkoztak, hogy ezt miként ellenőrizhetné az egyetem jelenlegi vezetése, ha nem engedik be az épületbe. Hozzátették: érvényes szerződésünk van arról, hogy az egyetem akkreditációs ellenőrzése a pandémia miatt csak 2024-ben lesz esedékes, ezért szerintük nem igaz Szarka Gábor kancellár állítása, amely szerint az akkreditáció az év végén lejár. Elismerték ugyanakkor, hogy

újabb meghívást kaptak egy egyeztetésre az egyetemet működtető alapítvány kuratóriumával, de azt ismét visszautasították.

Közölték, hogy „munkabiztonsági szakember” járt az egyetemen, aki nem talált szabálytalanságot, ők pedig fertőtlenítettek, és a karbantartást is elvégezték.

Az Oktatási Hivatalnak pedig összeállítottak egy anyagot, amely szerintük elegendő az oktatás ellenőrzésére

– jelentették be a sajtótájékoztatón.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére