Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ózd jobbikos városvezetése cserben hagyta a helyi családokat

Ányos Miklós

2020.01.21. 07:59

Ózd jobbikos városvezetése megszüntette az önkormányzat eddigi, családalapítást elősegítő támogatását, s ezzel cserben hagyta a helyi családokat – jelentette ki az ózdi Fidelitas elnökhelyettese hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

Dulai Nikolett elmondta, a döntés értelmében a 2016 februárjában bevezetett, az első gyermek születése után járó egyszeri 300 ezer forintos támogatást 2020-ban már akkor sem kapják meg az ózdi párok, ha megfelelnek a korábban megfogalmazott követelményeknek.

Négy évvel ezelőtt Janiczak Dávid polgármester minden fórumot megragadott, hogy büszkélkedjen az Ózdon kialakított támogatási formával, annak megszüntetéséről azonban mélyen hallgat és igyekszik azt a legnagyobb titokban tartani

– közölte a Fidelitas elnökhelyettese. Ezzel ismét bebizonyosodott, hogy a jobbikos településvezetőnek és csapatának jelmondata – Az ózdiakért és Ózdért – üres ígérgetés, a mindennapokban csak saját, önös érdekeik vezérlik őket.

Dulai szerint ellentmondásos, hogy Janiczak minden fórumon azt hangoztatja, stabil és biztos lábakon áll Ózd költségvetése, eközben megvonja a támogatást a fiatal helyi családoktól. Ezzel párhuzamosan azonban jut forrás arra, hogy az önkormányzati szakbizottságok létszámát, valamint az önkormányzati cégek felügyelőbizottságainak létszámát és az ott megbízottként tevékenykedők tiszteletdíját emeljék.

A város fiataljait hátrányosan érintő döntést egyébként a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői nem támogatták. A döntéshozók indokai között a születések és a házasságkötések számának folyamatos csökkenése is szerepelt. Ezzel szemben az ózdi kórházban 2016-ban 734, 2017-ben 733, 2018-ban 756, 2019-ben 709 gyermek született, a házasságkötések száma pedig az elmúlt hét évben majdnem megduplázódott.

Az ózdi példa is mutatja, hogy a családok egyedül a kormánytól várhatnak segítséget, hiszen a családvédelmi akcióterv minden egyes eleme – a babaváró támogatástól a csokon és a bölcsődefejlesztési programokon át egészen a nagyszülői gyed bevezetéséig – kiszámítható módon segíti az ózdi fiatalok családalapítását is – közölte a Fidelitas.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére