Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ötmilliós bírságot kapott nyolc rendbontó ellenzéki képviselõ

Vincze Viktor Attila

2019.03.05. 16:23

Az Országgyûlés keddi határozathozatalai között többek között csökkentette nyolc ellenzéki képviselõ tiszteletdíját, valamint jogilag lehetõvé tette alapítványoknak a vagyonkezelésre való létrehozását. Ezek mellett a parlament megvitatta az egyes nagyrendezvények, köztük a 2020-as dubaji világkiállítás sikeres lebonyolítását, illetve részvételét segítõ törvényjavaslatot is.

A jövőben vagyonkezelésre is létrehozható alapítvány – döntött az Országgyűlés a kormány javaslatára. A parlament 124 igen, 50 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett fogadta el a Trócsányi László igazságügyi miniszter által beterjesztett, a vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényjavaslatot. A jogszabály szerint vagyonkezelő alapítvány az alapító által rendelt vagyon kezelésére és az ebből származó jövedelemnek az alapító okiratban megjelölt célok és feladatok megvalósítására alapítható. Az alapítvány a javára rendelt vagyon kezelése mellett bizalmi vagyonkezelést is végezhet.

Az Országgyűlés emellett különböző fegyelmi ügyekben nyolc ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette, összesen több mint ötmillió forint értékben. A döntések indokolása szerint az ellenzéki képviselők tavaly december 10-én és 12-én zavarták, illetve akadályozták a parlament munkáját.

A legkisebb, 445 ezer forintos büntetést a szocialista Kunhalmi Ágnes kapta, amiért tavaly december 10-én a napirend elfogadását füttyszóval, hangos bekiabálásokkal, majd folyamatos sípszóval nehezítette. Ugyanezen indokból a szintén MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Harangozó Tamás és Szabó Sándor, valamint a DK-s Varju László tiszteletdíját egyenként 505 ezer forinttal csökkentették. A szocialisták elnök-frakcióvezetője, Tóth Bertalan 594 ezer forintos büntetést kapott rendzavarásért.

Az elnöki pulpitus 2018. december 12-i elfoglalásában részt vevő független Székely Sándor tiszteletdíjából 891 ezer forintot vettek el, míg a szintén független Szabó Szabolcs büntetése közel 1 millió 70 ezer forint. A büntetések indoklása szerint a képviselők cselekményüket kifejezetten obstrukciós célzattal, fizikai erő alkalmazásával valósították meg.

Ugyanakkor szó volt még a parlamentben az egyes nagyrendezvények, köztük a 2020-as dubaji világkiállítás sikeres lebonyolítását segítő törvényjavaslatról is, amelyet az Országgyűlés kivételes eljárásban tárgyalt meg. A 2020-as dubaji világkiállításon történő magyar megjelenés sikeres megvalósításához, továbbá egyes nemzetközi nagyeseményekhez kapcsolódó rendelkezésekről szóló törvényjavaslat összevont vitájában Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért felelős államtitkára közölte, az előterjesztés a 2019 szeptemberi, budapesti városi világjátékok (World Urban Games), a 2020-as dubaji világkiállítás, valamint a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság sikeres lebonyolítását, a tervezett beruházások egyszerűbb megvalósítását segíti.

Elmondta, a sikeres lebonyolítás csak akkor garantálható, ha a három esemény előkészítése a törvényjavaslat szerinti egyszerűsített és gyorsított jogi feltételekkel bonyolítható le. Az előterjesztés lehetővé teszi a leggyorsabban lebonyolítható közbeszerzési eljárásforma alkalmazását – tette hozzá. Az államtitkár azt mondta, a transzparencia és a verseny érdekében előírják, hogy minden esetben legalább három ajánlattevőt kell ajánlattételre felhívni. A versenyt szolgálja, hogy az ajánlatok értékelési szempontja kizárólag a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás lehet – részletezte.

Takács Szabolcs ismertetése szerint a 2020. október 20. és 2021. április 10. közötti dubaji világkiállítás témája: "összekötni az elméket, megteremteni a jövőt a mobilitás, a fenntarthatóság jegyében". Megjegyezte, az expó szervezői 25 millió látogatóval számolnak, a magyar pavilonba kétmillió látogatót várnak. A magyar pavilon központi témája a víz lesz; a magyar megjelenés célja az országimázs építése, Magyarország és Budapest turisztikai promóciója. A magyar gyógyvíz és a balneológiai adottságok bemutatása jól tudja az országot pozicionálni az erre a témára kiemelten fogékony arab térségben – magyarázta. Az ötévente megrendezendő expón a magyar pavilon újfent Makovecz Imre építész szellemiségét idézi majd – mondta.

Takács Szabolcs beszámolt arról is, hogy a világon először rendezik meg a World Urban Gamest, amelynek legfőbb célja a fiatalok bevonása a sportba. Budapest Tokiót és Los Angelest utasította maga mögé a pályázaton – tette hozzá. Elmondta, olyan sportágakban szerveznek versenyt, mint a BMX freestyle, a parkour és a break tánc.

A politikus azt is elmondta, hogy a 2022. január 14-29. közötti férfi kézilabda-Eb miatt Magyarországon négy helyszínen – Budapesten, Szegeden, Tatabányán és Veszprémben – kell időben megvalósítani a szükséges beruházásokat. A törvényjavaslat ezért meghatározza azokat a városokat, ahol létesítményfejlesztés szükséges, míg a beruházások helyszínéül szolgáló ingatlanok kijelölését a kormány hatáskörébe utalja. A beruházások megvalósítása 26 hónapot vesz igénybe – mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Ilyenkor mindenki hazagondol. Én is arra gondoltam, hogyha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor semmi akadálya nem lenne annak, hogy ez normális körülmények között és nyitottan valósuljon meg – mondta Orbán Viktor legfrissebb Facebook-videójában.

Fidesz: felháborító, hogy Vadai Ágnes hülyének nézi a magyar embereket

Fidesz: felháborító, hogy Vadai Ágnes hülyének nézi a magyar embereket

A gyurcsányista az ATV stúdiójában fejtette ki véleményét a népszavazáson résztvevőkről.

A svédeknél már intézményi szinten megy az óvodások és a szülők érzékenyítése

A svédeknél már intézményi szinten megy az óvodások és a szülők érzékenyítése

Svédországban nemcsak az iskolákban, hanem évek óta az óvodákban is aktívan jelen vannak az LMBTQ-propagandisták, akik már nem elégszenek meg a homoszexualitás népszerűsítésével, hanem a két nem teljes felszámolását tűzték ki célul – írja a Magyar Nemzet.

Kirúgták a tanárokat, mert tiltakoztak az LMBTQ-propaganda ellen

Kirúgták a tanárokat, mert tiltakoztak az LMBTQ-propaganda ellen

Az oktatóknak többek között az nem tetszett, hogy az intézményi LMBTQ-szabályoknak megfelelően olyan személyes névmást kellett volna használniuk a diákok megszólításakor, amit ők elvárnak. Néhány hónappal ezelőtt felfüggesztették, pár napja pedig véglegesen kirúgták őket – írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökség.

LMBTQ-könyv gyerekeknek a németektől

LMBTQ-könyv gyerekeknek a németektől

Nyugaton szerencsére tűélesen látják, mi kell ide. A Verlagsgruppe Oetinger nevű német kiadó egy online kiadvánnyal akarja „színesebbé” tenni a Magyarországon egyre csak „romló” világot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére