Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: megerősítjük Magyarország déli határait, határvadász egységeket állítunk fel

888.hu

2022.07.08. 18:45

A kormány úgy döntött, hogy megerősíti Magyarország déli határait és megvédi az ott élő magyarok biztonságát, határvadász egységeket állítanak fel – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videójában pénteken.

 

A kormányfő úgy fogalmazott:

határvadász egységeket állítunk fel, amelyek az Önök biztonságát őrzik majd, együttműködve a rendőrséggel”.

 

Első lépésben 2200 határvadászt képeznek ki és állítanak szolgálatba – közölte Orbán Viktor, hozzátéve: a számukat később 4000-re növelik majd. Az erről szóló rendeletet pénteken aláírta.

 

Orbán Viktor közölte azt is, hogy csütörtökön több mint tíz órás kormányülést tartottak, és ennek – mint mondta – az az oka, hogy az ukrajnai háború nem csak a gazdaságunkat, hanem a biztonságunkat is fenyegeti.

A miniszterelnök elmondta: megállapították, hogy számos afrikai ország élelmiszer-ellátása veszélybe került. Az élelmiszerválság miatt arra számítanak, hogy tovább nő a migrációs nyomás a déli határainkon. Több százezer illegális migráns kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban.

Orbán Viktor jelezte: „ennek előszelét már most érezzük, megnőtt az illegális határátlépők száma”. Fellépésük egyre erőszakosabb, sőt brutálisabb. A szerb oldalon már fegyveres összecsapások is voltak, amelyek halálos áldozatot követeltek. Az sem ritka, hogy Magyarország területére fegyverüket felhasználva próbálnak bejutni.

 

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére