Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor levélben gratulált az új szlovák miniszterelnöknek

888.hu, MTI

2021.04.01. 15:20

Orbán Viktor gratulálólevelet küldött Szlovákia miniszterelnökévé történt kinevezéséhez Eduard Hegernek; a távozó Igor Matovic kormányfőnek pedig egy másik levélben köszönetet mondott az eddigi kitűnő együttműködésükért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtökön.

 

Orbán Viktor azt írta Eduard Hegernek, az új szlovák miniszterelnöknek: Magyarország kulcsfontosságú szövetségesnek és stratégiai partnernek tekinti Szlovákiát. Örömét fejezte ki, hogy a két ország kapcsolatai az elmúlt években minden lehetséges területen fejlődtek. A magyar kormányfő bízik a széles körű együttműködés további megerősítésében, és – a rendkívüli járványügyi kihívások ellenére – bízik abban, hogy „együtt képesek leszünk fenntartani a V4 csoport szerepét Európa növekedési motorjaként”.

Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy hamarosan személyesen is tárgyalhat új szlovák partnerével az aktuális politikai és gazdasági témákról.

A távozó szlovák miniszterelnöknek, Igor Matovicnak Orbán Viktor megköszönte a kitűnő együttműködést, ami „bizonyított ebben a rendkívüli kihívásokkal teli időszakban”.

Őszintén hálás vagyok az Ön konstruktív hozzáállásáért, ami segített felülkerekedni a COVID-19 járvány nehézségein. Köszönöm megfontolt döntéseit, amelyekkel képesek voltunk nyitva tartani a határokat és működtetni a gazdaságainkat. Különösen nagyra értékelem erőfeszítéseit, amelyeket a V4-együttműködés folyamatos erősítéséért tett”

– fogalmazott a magyar miniszterelnök, aki Magyarország és Szlovákia közös projektjeit is felidézte, kiemelve a Monostori híd átadását, amely nagyban hozzájárult a két ország és polgárai kapcsolatainak szorosabbra fűzéséhez.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére