Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: „Ezt a válságot önök nélkül is meg fogjuk oldani”

888.hu

2020.03.23. 15:06

Nehéz idők jönnek, mindenkinek össze kell szednie magát és fel kell nőnie a feladathoz.

A koronavírus törvény bevezetéséről vitáztak ma a parlamentben. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásában nagyjából megismételte azokat az új rendelkezéseket, amiket az operatív törzs sajtótájékoztatóján is részletezett. Az ellenzék már a napokban jelezte, hogy nem fogja megszavazni azt a törvényt, ami szélesebb jogkört adna a veszélyhelyzetben a kormánynak.

Orbán Viktor a frakcióvezetők felszólalására válaszul elmondta: Pont ellentétes logika alapján cselekszik a kormány, mint amit az ellenzék feltételez. Épphogy vissza akarja adni azt a jogot, hogy eldönthessék, mikor van vége a veszélyhelyzetnek. Ezzel ellenőrzési jogot ad az ellenzék kezébe, akiknek minden nap meglesz a joguk, hogy azt mondják: eddig és ne tovább.

A miniszterelnök a veszélyhelyzetre és az ellenzék ezzel kapcsolatos hangulatkeltésére válaszul elmondta:

90 nap múlva sokkal rosszabb állapotban leszünk mint most, ne arra készüljenek, hogy 90 nap múlva összeülünk és megvitatjuk, hogy túl vagyunk a veszélyen.

Orbán Viktor kiemelte: az új rendelkezés célja, hogy elnyújtsuk a járványt. „A mi feladatunk, hogy megtervezzük a fertőzés azon útvonalát, hogy az úgy haladjon, hogy közben egyetlen pillanatra se mondja fel a szolgálatot az egészségügy működése. Minél inkább lassítani tudjuk terjedést, a baj, amiben leszünk, egyre hosszabb lesz, és az nem három hónap.

Ne adjanak hát meghatalmazást 3 hónapra, ezt a válságot önök nélkül is meg fogjuk oldani.

Gyurcsány Ferenc felszólalására érdemben nem reagált, de megköszönte, hogy gazdasági válságtanácsadást adott neki. Orbán kiemelte: a cél, hogy Magyarország működő demokratikus jogállam maradjon. Lekicsinyelni pedig azokat a döntéseket, amiket eddig meghoztak és azt, hogy ezek a rendelkezések magyar emberek életében milyen változást hoztak, szerinte rossz irány.

Orbán Viktor szerint nem igazak azok az állítások sem, hogy bezárták az iskolákat: az oktatás átállt egy digitális rendre, az igazgatónak minden nap be kell mennie az iskolába és az oktatás továbbra is folyik – sőt, aki nem tud vigyázni a gyerekére, az 5 fős csoportokba beviheti az iskolába – azok ugyanis nyitva vannak.

Azt a lépést, hogy elrendeljenek-e kijárási tilalmat, mérlegelik, ahogy azt is, hogy ez milyen formában és mértékben valósuljon meg. A vírus ugyanis különbözőképpen fertőz meg korosztály és egészségügyi állapot szerint másokat, így az sem világos még, hogy kiket kell kiktől elszigetelni.

Orbán elmondta, az ellenzéki képviselők a félelmeikről beszéltek felszólalásaikban.

A helyzet most is nehéz és nehezebb lesz, nekem 133 bátor emberre van szükségem itt, a kormánypárti oldalon.

Zárásként az ellenzéki politikusokhoz fordulva elmondta: „Közös védekezést kértem, nehéz idők jönnek, mindenkit arra kérek, hogy szedje össze magát és nőjön fel a feladathoz.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Századvég: Erősen megosztja az európai közvéleményt Ukrajna felfegyverzése

Az Európai Unió 27 tagállamából mindössze 9 országban értett egyet a válaszadók több mint fele azzal az állítással, hogy az Európai Unió és tagjai vásároljanak fegyvert Ukrajnának, több tagállam a saját lakossága elutasító véleménye ellenére támogatja fegyverekkel Ukrajnát – derül ki a Századvég Európa Projekt-kutatásából, amelyről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Olajozottan megy a felvételi

Olajozottan megy a felvételi

Azt írja az újság, hogy félmillió forint segít átlendülni a felvételi vizsga okozta nehézségeken.

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében, és nem fog belesodródni a háborúba – mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök szerint az infláció egy közellenség, le kell törni az inflációt, majd azt mondta: úgy számol, hogy február-március körül csökkenni fog az infláció, decemberre pedig egy számjegyű lesz.

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére