Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: „Ezt a válságot önök nélkül is meg fogjuk oldani”

888.hu

2020.03.23. 15:06

Nehéz idők jönnek, mindenkinek össze kell szednie magát és fel kell nőnie a feladathoz.

A koronavírus törvény bevezetéséről vitáztak ma a parlamentben. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásában nagyjából megismételte azokat az új rendelkezéseket, amiket az operatív törzs sajtótájékoztatóján is részletezett. Az ellenzék már a napokban jelezte, hogy nem fogja megszavazni azt a törvényt, ami szélesebb jogkört adna a veszélyhelyzetben a kormánynak.

Orbán Viktor a frakcióvezetők felszólalására válaszul elmondta: Pont ellentétes logika alapján cselekszik a kormány, mint amit az ellenzék feltételez. Épphogy vissza akarja adni azt a jogot, hogy eldönthessék, mikor van vége a veszélyhelyzetnek. Ezzel ellenőrzési jogot ad az ellenzék kezébe, akiknek minden nap meglesz a joguk, hogy azt mondják: eddig és ne tovább.

A miniszterelnök a veszélyhelyzetre és az ellenzék ezzel kapcsolatos hangulatkeltésére válaszul elmondta:

90 nap múlva sokkal rosszabb állapotban leszünk mint most, ne arra készüljenek, hogy 90 nap múlva összeülünk és megvitatjuk, hogy túl vagyunk a veszélyen.

Orbán Viktor kiemelte: az új rendelkezés célja, hogy elnyújtsuk a járványt. „A mi feladatunk, hogy megtervezzük a fertőzés azon útvonalát, hogy az úgy haladjon, hogy közben egyetlen pillanatra se mondja fel a szolgálatot az egészségügy működése. Minél inkább lassítani tudjuk terjedést, a baj, amiben leszünk, egyre hosszabb lesz, és az nem három hónap.

Ne adjanak hát meghatalmazást 3 hónapra, ezt a válságot önök nélkül is meg fogjuk oldani.

Gyurcsány Ferenc felszólalására érdemben nem reagált, de megköszönte, hogy gazdasági válságtanácsadást adott neki. Orbán kiemelte: a cél, hogy Magyarország működő demokratikus jogállam maradjon. Lekicsinyelni pedig azokat a döntéseket, amiket eddig meghoztak és azt, hogy ezek a rendelkezések magyar emberek életében milyen változást hoztak, szerinte rossz irány.

Orbán Viktor szerint nem igazak azok az állítások sem, hogy bezárták az iskolákat: az oktatás átállt egy digitális rendre, az igazgatónak minden nap be kell mennie az iskolába és az oktatás továbbra is folyik – sőt, aki nem tud vigyázni a gyerekére, az 5 fős csoportokba beviheti az iskolába – azok ugyanis nyitva vannak.

Azt a lépést, hogy elrendeljenek-e kijárási tilalmat, mérlegelik, ahogy azt is, hogy ez milyen formában és mértékben valósuljon meg. A vírus ugyanis különbözőképpen fertőz meg korosztály és egészségügyi állapot szerint másokat, így az sem világos még, hogy kiket kell kiktől elszigetelni.

Orbán elmondta, az ellenzéki képviselők a félelmeikről beszéltek felszólalásaikban.

A helyzet most is nehéz és nehezebb lesz, nekem 133 bátor emberre van szükségem itt, a kormánypárti oldalon.

Zárásként az ellenzéki politikusokhoz fordulva elmondta: „Közös védekezést kértem, nehéz idők jönnek, mindenkit arra kérek, hogy szedje össze magát és nőjön fel a feladathoz.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére