Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Ellenezzük az európai szuperállamot

888

2021.10.26. 17:20

Soha nem látott méreteket öltött az Európai Unióban az ideológiai nyomásgyakorlás – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután a Karmelita kolostorban fogadta Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét.

A magyar kormányfő a találkozó után elmondta, Franciaország egy nagy nemzet, ha egy vezető politikus ellátogat ebből az országból az nagy megtiszteltetés.

Magyarországot többször próbálták keresztre feszíteni az Európai Parlamentben, és voltak akik kiálltak mellettünk, voltak akik nem és voltak, akik elárultak minket.

Amikor jogtalanul támadták Magyarországot az EP-ben, akkor Le Pen asszony és a pártja kiállt mellettünk – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor köszönetet mondott ezért.

Az Európai Unió versenyképessége csökken, és nincs elég súlya a világban, nem tudta megoldani a migrációs nyomást sem, ez egy élő seb maradt a kormányfő szerint.

A kormányfő közölte, a szuverenisták tábora megkerülhetetlen erő lett Franciaországban, és mi is a nemzetállamok Európáját szeretnénk látni, ezért a jövőben folytatják az európai szintű együttműködést. Orbán Viktor ismételten kiállt Matteo Salvini mellett, akit jogi eljárás alá vontak nemrég.

A magyar kormányfő, a Fidesz elnöke Marine Le Pennel közös nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta: az Európai Bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá vált, a Brezsnyev-doktrína modernizált, európai uniós formáját tapasztalja meg Lengyelország és Magyarország is naponta.

Orbán Viktor azt mondta: a megbeszélésen szomorúan állapították meg, hogy az Európai Unión belül az ideológiai nyomásgyakorlás soha nem látott méretet öltött. A migráció és a nyílt társadalom propagálása soha nem látott mértéket ért el, és a bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá alakult át – tette hozzá.

A Brezsnyev-doktrína a Szovjetunió világrendszerében azt jelentette, hogy ha valamelyik tagállam eltért a központilag megszabott ideológiától, akkor a szocialista tábor többi tagja jogosulttá vált arra, hogy beavatkozzon az érintett állam belső ügyeibe – jelentette ki.

Hozzátette: kétségkívül nem mindegy, hogy mi a beavatkozás formája, hiszen a szovjet tankokkal történő beavatkozás sokkal brutálisabb, mint a jogállamisági eljárás, de ettől még beavatkozás marad.

És ennek a Brezsnyev doktrínának a modernizált európai uniós formáját látjuk most, amelyet nemcsak Lengyelország, hanem Magyarország is naponta megtapasztal

– fogalmazott.

Orbán Viktor közölte azt is: az európai jobboldal mindenképpen megújulásra szorul, és a Fidesz érdekelt abban, hogy létrejöjjön egy új csoportosulás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére