Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Forisek Ádám

2019.10.21. 13:44

Az Országgyűlés hétfőn délután 1 órától kéthetes üléssel kezdte meg őszi munkáját, Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel.

A magyar kormányfő napirend előtti felszólalásában emlékeztetett: száz napja gyűlt össze az Országgyűlés utoljára, ebben a száz napban önkormányzati választások voltak, a családvédelmi akcióterv és a Magyar Falu Program pedig elindult. Az önkormányzati választásokat sikeresen lebonyolította a kormány, a miniszterelnök köszönetet mondott ezért az illetékeseknek.

A magyarok hisznek a demokrácia jövőjében

– mondta Orbán Viktor a részvétel kapcsán. Mint mondta, minden polgármesterrel és képviselő-testülettel együttműködik a kormány, ha erre részükről is van hajlandóság.

A kormány számára külön elismerés, hogy a kormánypártok megkapták a szavazatok több mint 50 százalékát, így a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott.

Orbán Viktor ismertette, hogy a Magyar Falu Programra 1500 igénylés érkezett, míg a családvédelmi akcióterv programjaira több mint 65 ezren jelentkeztek. A munkanélküliség 3,4 százalékra csökkent, míg a gazdaság 5,2 százalékkal nőtt. A kormány célja, hogy a foglalkoztatottság tekintetében legalább a csehországi szintet elérjük.

A miniszterelnök az európai uniós kérdésekről is szólt, mint fogalmazott, sikerült olyan elnököt választani az EB élére, aki képes lehet a hibák kijavítására. Véleménye szerint az Európai Bizottság élére nem lehet olyan vezetőt választani, aki a magyarokat nem tiszteli.

Orbán Viktor továbbá megemlítette, hogy Albánia és Észak-Macedónia csatlakozási tárgyalására nemet mondott az EU, ami egy rossz döntés volt. Magyarország rendelkezik egy klímapolitikai céllal, de csak akkor érhető el a 2050-es CO-mentesség itthon, ha ehhez nagyon komoly gazdasági segítséget kapunk. A kormányfő szerint 150 milliárd euróra van szüksége az országnak a teljes klímamentesség eléréséhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére