Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Magyarországnak harcos fiatalságra van szüksége

Sümeghi Lóránt

2017.05.04. 14:08

A magyar fiatalok és egészséges életmódra nevelésük ügye Magyarország elsõ számú nemzeti ügye, nincs ennél fontosabb dolog - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében elsőként felépült tanuszoda átadásán a kormányfő hangsúlyozta, hogy a sport a fiatalok nevelésének legalkalmasabb eszköze, mert kitartásra, egészséges életmódra, aktív életre és becsületes versengésre tanítja őket, továbbá közösséget teremt.

Magyarországnak erős, egészséges, harcos és elkötelezett fiatalságra van szüksége, márpedig a fiatalok akkor lesznek ilyenek, ha mi szülők ilyenné neveljük őket"

– fogalmazott Orbán Viktor.

A Makovecz Imre építész munkássága előtt látványos bejárati építménnyel tisztelgő, egyszintes tanuszoda avatására összegyűlt érdeklődők előtt megtartott beszédében a miniszterelnök kiemelte, minden járásközpontban tornatermeket, sportcsarnokokat és uszodákat létesít a kormány. Ezzel lehetőséget adnak a következő nemzedéknek arra, hogy méltó legyen elődeihez és elég erős legyen ahhoz, hogy megtartsa az országot a vállán a következő évtizedekben – tette hozzá.

Beszédében Orbán Viktor ugyanakkor rögzítette, Európának nagy problémája, hogy a kontinensen kevés a gyerek, és jelenleg Magyarország is ezzel a bajjal küzd.

Szavai szerint Európában vannak olyan országok, amelyek a probléma megoldására külső segítséget vesznek igénybe bevándorlók és migránsok formájában, ugyanakkor leszögezte, vannak országok, amelyek bíznak magukban és belső tartalékaikat mozgósítva megpróbálják megoldani ezt a történelmi feladatot.

Magyarország az utóbbiak közé tartozik, amíg ez a kormány van hivatalban, akármit is találnak ki Brüsszelben, a kevés gyermek problémáját sohasem fogjuk migránsokkal megoldani, ez a mi bajunk, a mi problémánk, amit meg fogunk oldani"

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Meggyőződése szerint ehhez a feladathoz van elég életerő a magyar emberekben és családokban, így a folyamatot meg fogja tudni fordítani az ország. Ezért van nagy szükség a fiatalokra – folytatta Orbán Viktor –, és ezért épülnek olyan sportlétesítmények, amelyek a gyermekek egészségre nevelését segítik elő. A kormányfő hangsúlyozta, az uszodák nemcsak a gyerekeknek épülnek, a kormány számításai szerint mintegy 700 ezer embernek nyújtanak sportolási lehetőséget. Megerősítette,

a létesítmények építése mellett a fenntartást is az állam fogja finanszírozni.

Ennek az uszodának a felépülése legalább olyan fontos, mint a budapesti Duna Aréna létrehozása, ennek megfelelően Csenger és környéke ugyanolyan fontos, mint a főváros – vont párhuzamot Orbán Viktor.

Lehet, hogy a harcokat Brüsszelben és Budapesten vívjuk, de az igazi hátországunk itt van" 

– fűzte hozzá. 

A kormányfő beszédében kitért arra is, hogy a mindennapos testnevelésnek köszönhetően 1 millió 200 ezer gyermek sportol minden egyes nap az országban. Sorra épülnek az új és épülnek át a régi létesítmények, nemzetközi sportversenyeket rendez Magyarország – sorolta Orbán Viktor, jelezve: 2017-ben 81 nemzetközi sporteseményt rendez Magyarország, és 2018-ra már ötven eseményt jeleztek előre.

A Szatmárban élő emberekhez szólva azt mondta, Magyarország nem feledkezett meg a vidéki területekről, így a csengeri térségről sem, amelyre okkal lehetünk büszkék. Elmondta, döntés született a csengeri ipari park bővítéséről és fejlesztéséről 650 millió forint értékben, a Makovecz-életmű ápolására pedig buszpályaudvart terveznek a város főterére. A magyar-román határ túloldalán fekvő Vetés (Vetis) ipari parkját összekötik majd a csengeri parkkal, valamint egy határmetszési pontot is létrehoznának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére