Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felvesszük a kesztyût Sorossal

gfg

2017.04.26. 16:56

 

A magyar miniszterelnöknek megint Brüsszelben kellett megvédenie Magyarországot: 

Azért jöttem, hogy megvédjem a hazámat.”

 

Ez az az erkölcsi bázis és szilárd talaj, ahonnét Orbán elrugaszkodott.

 

Orbán végig hangsúlyozta, hogy Európa-párti véleményt fogalmaz meg, hogy Magyarország elkötelezettsége „az Európai Unióval szemben nem megkérdőjelezhető”, „erre adtam az aláírásomat” és hogy „Magyarország sikere egyben az unió sikere is”.

 

Orbán álláspontja tehát egy Európa-párti, az unió reformjára irányuló, reformellenzéki pozíció, amely a nemzeti elkötelezettségen nyugszik.

 

Ezt a pozíciót és az ezen alapuló szilárd, kitérők nélküli politikát támadja egy amerikai pénzügyi spekuláns, Soros György és támadják az ő szekerét toló brüsszeli bürokraták.

 

Ám Orbán velük is kész a vitára.

 

A kiindulópont a józan ész az egyenes beszéd.

Mi magyarok szeretjük az egyenes beszédet”.

A cél Brüsszelben is a félreértések eloszlatása, az előítéletek leküzdése, a terápia és a diagnózis egyértelmű megnevezése.

 

Erre vállalkozott Orbán az európai értékekhez ragaszkodó védőbeszédében.

 

Három kérdéssel kapcsolatos előítélet- és félreértéshalmazt kellett Orbánnak helyretennie.

 

Az első ügy Soros egyetemének kérdése. Orbán világossá tette, hogy a Közép-európai Egyetem létét nem fenyegeti semmi. A magyar módosítás 28 egyetemet érint, egységesíti a rájuk vonatkozó szabályozást, felszámolja az eddigi privilégiumokat. Ráadásul a törvénymódosítás európai érdeket szolgál: az a cél, hogy az európai és a magyar egyetemek ne legyenek hátrányban az Európai Unión kívüliekkel szemben.

A második kérdéskör a nemzeti konzultáció. A nemzeti konzultáció egy jól működő magyar gyakorlat, arra szolgál, hogy az emberek hallassák a hangjukat, az emberek elmondják véleményüket a döntéshozók szándékairól, közös egyetértési pontokat lehessen kialakítani.  Orbán azt tanácsolta a brüsszeli bürokratáknak is, hogy kövessék ők is ezt a gyakorlatot.

Ha Önök lebontják a velünk szembeni előítéleteiket, akkor felüdítő, innovatív, kreatív politikai gondolkodásra fognak bukkanni.”

Orbán világossá tette, hogy mi magyarok nem szeretnénk azt, amit az amerikai pénzügyi spekuláns szeretne. Soros György és az általa finanszírozott NGO-k évente 1 millió migránst akarnak az Európai Unióba szállítani. „Mi ezt a javaslatot elutasítjuk”. Magyarország nem szeretne kötelező betelepítést.

 

Orbán a nemzeti elkötelezettségű szilárd, kitérők nélküli politikának azt az alapelvét is újra leszögezte, hogy az, hogy kivel élünk együtt, ennek eldöntése kizárólag a magyarokat illeti. Ez szuverenitáskérdés.

 

Mint ahogy a nemzeti konzultáció Brüsszel által vitatott pontjai is egytől egyig azok. Ragaszkodunk a rezsicsökkentéshez. Nem fogunk lemondani az adómegállapítás nemzeti hatásköréről. Megvédjük a munkaalapú társadalmat és nem akarunk visszatérni a segélyalapú rendszerhez.

Ezekben nem akarunk változást”.

 

Orbán itt ismét európai érvekkel védte meg a magyar gyakorlatot.

A közös akarattal kialakított status quót védjük”.

Innen jön a konzultáció elnevezése is, az „állítsuk meg Brüsszelt”.

A szabályok, amelyeket meg akarunk védeni, közös európai szabályok”.

Ezért nem lehet a konzultációt Európa-ellenesnek nevezni. Igaz, nem is azon az alapelveken nyugszik a magyar konzultáció, mint amit a brüsszeli bürokraták képviselnek. Orbán a Nemzetek Európájának álláspontját képviseli. Ez azt jelenti, hogy ragaszkodik a nemzeti szuverenitáshoz, ahhoz a gondolathoz, hogy csak erős nemzetek alkotnak erős Európát. Ezt a politikai célt a vita, az érvelés, a meggyőzés eszközével akarjuk elérni.

Vívjuk meg a vitáinkat, de ne ítéljenek el azért, mert a saját döntéseket hozzuk meg.”

A harmadik kérdéskör, amiben meg kellett védeni Magyarországot, az NGO-król szóló törvény. Orbán itt elmondta, hogy az amerikai minta követéséről van szó, a cél pedig az átláthatóság és a transzparencia, amelyek szintén fontos európai értékek.

Csak annyit akarunk, hogy az NGO-król tudni lehessen, hogy milyen pénz és érdek áll mögöttük.”

Ez pedig nem csorbítja az alkotmányos jogaikat.

 

Orbán tehát a józan ész erejére támaszkodva, racionális érvekkel és az európai értékekre támaszkodva védte meg a magyar álláspontot a diktátumokra épülő, előítéletre alapozott, félreértésekből állításokig eljutó brüsszeli politikával szemben.

 

Egyértelműen kifejezésre juttatva, hogy Magyarország egy erős Európa mellett elkötelezett, büszke ország, amely eddig is és ezután is be fogja tartani a klub szabályait, de a magyar emberek érdekéből nem enged.

 

A vita és a racionális érvelés feltételei azonban csak akkor állnak fenn, ha a másik fél is így jár el. Ezért kérte Orbán Brüsszeltől, hogy

legyenek kritikusak az előítéletekkel szemben, ragaszkodjanak az igazsághoz, mérjenek egyenlő mércével.”

 

Így beszél egy európai politikus Brüsszelben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére