Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit kormányfő várja már a szorosabb együttműködést a visegrádi országokkal

888.hu

2021.05.28. 20:30

A szabad utazásról, energiaipar és védelmi ipar mellet a közös jövőről is szó volt a magyar-brit miniszterelnöki találkozón.

 

„Nagy-Britanniában és Magyarországon a legmagasabb Európán belül azoknak az aránya, akik megkapták a koronavírus elleni oltást” – mondta el Orbán Viktor majd hozzátette: „a brit kormányon múlik, hogy lehetővé válik a karanténkötelezettség nélküli utazás a két ország között.”

Nagy-Britanniáé az első hely, miénk az ezüstérem, amely egyébként szintén nem rossz ebben a versenyben„

– fogalmazott a miniszterelnök.

Kiemelte, hogy Magyarországon az élet szabadon élhető, talán egy kissé még szabadabban, mint itt, ”ha jól értelmezem, hogy mi a helyzet jelenleg Londonban„. Orbán Viktor kijelentette:

a magyar bírói kar a legfüggetlenebbek közé tartozik Európában,

és ha valaki egy magyarországi újságosstandnál olyan újságot kér, amely támadja a kormányt, legalább egy tucatnyit tudnak neki ajánlani.

Hozzátette: az antiszemitizmus vádja egyszerűen nevetséges, Magyarországon hatalmas zsidó közösség él. Visszautasította azt a felvetést is, hogy Soros György magyar-amerikai nagyvállalkozót antiszemita felhangú támadások érték. Orbán Viktor kijelentette: Soros György tehetséges magyar üzletember, de komoly rivális: nagyon pártolja a migrációt, segíti és finanszírozza az ezt szervező nem kormányzati szervezeteket. ”Ez nekünk nem tetszik, de ennek semmi köze az etnikai önazonossághoz„ – mondta a magyar kormányfő.

Boris Johnson hivatala a kétoldalú megbeszélés után nem sokkal kiadott nyilatkozatában leszögezte, hogy a brit kormányfő várakozással tekint a visegrádi országokkal folytatandó még szorosabb jövőbeni együttműködés elé. A brit miniszterelnök hivatala szerint a két vezető számos külpolitikai kérdést is áttekintett, szóba került egyebek mellett Oroszország, Fehéroroszország és Kína. Boris Johnson arra biztatta Magyarországot,

hogy vesse latba befolyását a demokrácia és a stabilitás előmozdítása érdekében

– áll a Downing Street közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére