Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Ne a nagyszülők vigyázzanak a gyerekekre

888.hu

2020.03.14. 15:42

Sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy hat újabb megbetegedést regisztráltak az elmúlt 24 órában, mindannyian kórházban vannak, és jól vannak. Egy részük kontaktszemély, egy részük új megbetegedés volt. Ismertetése szerint 549 magyar állampolgár esetében rendeltek el hatósági karantént az ország határainál. 445 külföldi viszont nem jöhetett be Magyarországra.

Ismertetése szerint az operatív törzs újabb ajánlásokat fogadott el.

A kormányablakok ügyfeleit arra kérik, hogy foglaljanak időpontot az ügyintézéshez, és csak rendkívüli esetekben menjenek időpont nélkül a hivatalokba. Továbbá a kész okmányok postai úton kerülnek majd a tulajdonosokhoz.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta: az iskolák nem zárnak be, csak más módszerekkel folyik majd az oktatás.

Ismertetése szerint a tanárok csak akkor mehetnek be az intézményekbe, ha nem rendelkeznek azokkal a digitális eszközökkel, amelyek szükségesek a digitális oktatás lebonyolításához.

Maruzsa szerint otthoni felügyeletre lesz szükség a tanulók esetében, elsősorban kis csoportokban.

Elmondása szerint családok és szomszédok bevonásával lehet majd ezt megoldani, és nagyon fontos, hogy a gyerekek felügyeletét ne a nagyszülőkre bízzák.

Abban az esetben, ha ez nem megoldható, az iskolákban indokolt esetben biztosítanak gyermekfelügyeletet, szintén kis csoportokban. Ezt a tankerületi központok szervezik, nem csak állami intézményekben.

Az államtitkár szerint fontos, hogy a gyermekek valóban maradjanak otthon, mert ez most nem az „összejárás időszaka.”

Az egész intézkedést teszi feleslegessé, ha akár szülők vagy szakemberek indíttatására elindul egyfajta home schooling rendszer és a gyerekek 20-as, 30-as csoportokban elkezdenek együtt tanulni, ezzel az erővel az iskolákban is lehetnének

– szögezte le az államtitkár.

Maruzsa szerint a gyermekétkeztetés folytatódik. Ahol a főzés az iskolákban történik, az ott is marad, viszont fontos, hogy az iskolai étkezőket tömegesen nem lehet majd használni. Ahol gyermekfelügyeletre kerül sor megoldják az étel kiszállítását.

Közölte: még ma egy módszertani útmutatót tesznek közzé, amelyben részletesen taglalják, hogy miként kell megoldani a digitális oktatás kivitelezését.

Az óvodák esetében visszaadják az önkormányzatoknak azt a jogkört, hogy helyben döntsenek az intézmények működéséről. Kérik, hogy iskolásokhoz hasonlóan az óvodásokra is szülök vagy szomszédok vigyázzanak, abban az esetben, ha ez nem megoldható, akkor az óvodákban lesz erre lehetőség, az épületen belül szétszórva, kis csoportokban.

Ismertetése szerint a kollégiumokat nem zárják be, de arra számítanak, hogy a tanulók hazamennek és kérik, hogy maradjanak is otthon. Ha nem megoldható az otthoni élet, akkor a kollégiumokba visszatérhetnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére