Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Felszálló ágban van a járvány

888.hu

2020.10.05. 12:00

Van elég kapacitás az influenza elleni oltásokra – hangzott el az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 905 fővel emelkedett az azonosított fertőzöttek száma Magyarországon, 11 fő meghalt. Az elhunytak közül 9-en szív- és érrendszeri problémákkal küzdöttek, ketten légzőszervi megbetegedésben szenvedtek. Közlése szerint felszálló ágban van a vírus Európa-szerte, és ez alól Magyarország sem kivétel, ezért fontos a lakosság fegyelmezettsége. Elmondása szerint továbbra is igyekeznek a koronavírusos betegeket koncentráltan ellátni.

Müller Cecília beszélt az orvosok fizetésének emeléséről. Mint mondta, ezzel is szeretnének köszönetet mondani az egészségügyi dolgozóknak, akiknek nemcsak többletfeladatuk van, hanem adott esetben a megszokott munkahelyüktől távol kell dolgozniuk.

Köszönjük, és számítunk rájuk”

– mondta.

Az oktatási intézményekben javulás állt be a múlt héthez képest. Az operatív törzs jelenleg 21 iskolában és 5 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet.

Müller Cecília felhívta a figyelmet a maszkhasználatra, a távolságtartásra és a higiénés szabályok betartására.

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy egy negatív PCR-teszt esetén a V4-es országokból Magyarországon szállást foglalók mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Elmondta azt is, hogy szeptember óta 759 rendőri intézkedés történt a védelmi szabályok megszegése miatt, ezek többségét figyelmeztetéssel zárták le.

Újságírói kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta, hogy van elég kapacitás az influenza elleni oltásokra, a háziorvosoknál kell majd jelentkezni a beadásra. Kiemelte: nem veszélyes, ha valaki koronavírusosként oltatja be magát influenza elleni szérummal. A védekezésről szólva elmondta, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre áll, az intézmények is el vannak látva megfelelő eszközökkel. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy pénzügyi korlátja eddig sem volt a PCR-teszt elvégzésének, és akinek arra szüksége volt, térítésmentesen jutott hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére