Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: egy fiatalabb nő a koronavírus kilencedik áldozata

888.hu

2020.03.24. 11:41

Régóta krónikus betegségekkel küzdött.

Kedden 11 órakor sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs, melyen Müller Cecília bejelentette, megvan a koronavírus kilencedik hazai áldozata:

egy fiatalabb, krónikus betegségekben szenvedő nő halt meg.

A tájékoztatón Lakatos Tibor rendőrezredes elmondta, folyamatos az eszközbeszerzés, a tegnap megérkezett egészségügyi védőfelszereléseket a rendőrség és más hatóságok eljuttatták a kórházakba azért, hogy valamennyi, az intenzív ellátásban részt vevő egészségügyi dolgozó megfelelő védelemben részesüljön.

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője hozzátette, 4207-en vannak hatósági házi karanténban. Esetükben már 177 szabálytalanságot állapítottak meg. 24 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 130 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Kiemelte, a hatósági intézkedéseket azért hozták, mert a fertőzésnek kitettek – akik például külföldön jártak – hordozók lehetnek. Ők más embereket is megfertőzhetnek, esetleg olyanokat is, akiknél ez halállal járhat.

Lakatos kitért a csalókra is, akik megpróbálják kihasználni a veszélyhelyzetet. Az idősek átverése miatt eddig 14, rémhírterjesztés miatt 16, közveszéllyel fenyegetés miatt pedig 13 esetben indult eljárás.

Müller Cecília köszönetet mondott az időseknek, akik önként vonultak karanténba. Az országos tisztifőorvos aláhúzta, hogy senki sem hiszi azt, hogy a nyugdíjasok miatt lenne a járvány, de mivel ők vannak a legnagyobb veszélyben, ezért fontos, hogy otthon maradjanak.

Bárki megfertőződhet és bárki megfertőzhet bárkit

– húzta alá Müller Cecília.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére