Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Csökkenőben van az új esetek regisztrálása

Filipp Dávid

2020.05.07. 12:40

Úgy tűnik, beigazolódnak a korábbi becslések – mondták az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte a legfrissebb adatokat: az igazolt fertőzöttek száma 3150 fő, az elmúlt 24 órában 38 új esetet regisztráltak, ami egy nagyon kedvező szám, ugyanis elmondható, hogy napok óta csökken az új betegek száma. Összesen 338-an hunytak el, a gyógyultak száma 801 fő. 968 embert ápolnak jelenleg kórházban a koronavírus-fertőzés miatt, 50-en lélegeztetőgépen vannak.

Az aktív fertőzöttek 63 százaléka, a halottak 79 százaléka, a gyógyultak 52 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Ismertetése szerint több napja csökkenőben van az új esetek regisztrálása. Úgy tűnik, az előzetes becslések beigazolódni látszanak.

A strandokról, szabadtéri fürdőkről elmondta, hogy vidéken lehetővé tették ezek megnyitását.

Elmondása szerint járványmentes időszakban is jogszabályokkal szabályozzák ezek működését.

Hatósági eljárás indul, minden fürdővizet meg fognak vizsgálni a hatóságok, és így egy általános képet kapnak majd ezekről. Továbbá vizsgálni fogják a tavakat és folyóvizeket is. Fürdőzéskor is fontos az emberek közötti távolság megtartása, ezért leginkább az úszómedencéket használják. A vízben egy főre legalább 4 négyzetméter vízfelület kell jusson, a parton pedig legalább 16 négyzetméter.

A meghatározott számú vendég beengedéséről a strand üzemeltetőjének kell gondoskodnia. A benti medencék egyelőre nem használhatóak, és jobban oda kell figyelni a kiszolgálóegységekre. A beléptetési karórákat minden használat után fertőtleníteni kell, a zuhanyzókat óránként kell fertőtleníteni, míg például a korlátokat harminc percenként.

Beteg ember ne menjen se fürdőbe, se strandra, kérjen orvosi segítséget.

A vírus a vízben gyorsan elpusztul, a medencékben lévő klór elegendő ehhez.

A szaunákat és a gőzfürdőket csak akkor nyitják majd ki, ha a beltéri medencéket is megnyitják.

Kiss Róbert rendőr alezredes közölte, hatályba lépett az a rendelet, amely meghatározza a mezőgazdasági idénymunkások beutazását az országba. A Magyarországról történő kilépést is be kell jelentenie a munkáltatónak 48 órával korábban. Mindezek a szabályok a rendőrség honlapján elérhetőek.

A hatóságok újabb 70 kórházba szállítottak védőeszközöket, többek között orvosi maszkokat, kesztyűket, védőruhákat. A kórházparancsnokok megkezdték az intézményparancsnoki munkát a 200 főnél népesebb idősotthonokban.

Ismertetése szerint eddig 331 büntetőeljárást indítottak, 83 esetben rémhírterjesztés miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére