Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: az önkormányzatoknak kötelességük ellátni az időseket!

888.hu

2020.03.28. 12:05

A 65 év felettiek csak a legvégső esetben menjenek ki az utcára.

Megtartotta a szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs.

Schanda Tamás

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese elmondta, a magyar emberek többsége betartja az operatív törzs és a kormány utasításait, ennek köszönhetően jelentősen csökkent a forgalom a közösségi közlekedésben.

A KDNP-s politikus bejelentette, hogy összehangolják a MÁV és a Volán járatait, valamint csökkentik a járatszámot.

A koronavírus-járvány elleni háború súlya főként az egészségügyi dolgozók vállát nyomja,

ezért ők a veszélyhelyzet végéig ingyenesen vehetnek részt a helyközi közlekedésben.

Újdonság, hogy ezentúl a Volán járatain sem lehet már jegyet venni a sofőrnél, ezzel párhuzamosan online, jegyvásárlásra alkalmas applikációt fejlesztették ki, amin másfél-két hét múlva már bérletet is lehet venni. A márciusi helyközi bérletek április 15-ig maradnak érvényesek.

Schanda Tamás hangsúlyozta, hogy az emberek közötti másfél méteres távolság a közösségi közlekedésben is érvényes, az utazás után fontos a kézmosás és a fertőtlenítés.

A miniszterhelyettes leszögezte, a boltokban nincs áruhiány, a raktárakból való feltöltés viszont időnként relatíve lassan valósul meg.

Müller Cecílila

Müller Cecília ismertette a koronavírus legfrissebb számait: 343 fertőzött, 34 gyógyult, 11 halott. Az elhunytak esetében megemlítette, hogy mindannyiuk krónikus betegségben szenvedett.

Az országos tisztifőorvos a szombat 0 órától érvénybe lépő kijári korlátozás kapcsán elmondta, hogy a 65 éven felettiekre vonatkozó, 9-12 óra közötti vásárlási lehetőségre csak a legvégső esetben kerüljön sor.

Az idősek, ha tehetik, maradjanak otthon. A család, vagy ha az nincs,

a helyi önkormányzat emberbaráti és jogszabályi kötelessége az ellátásuk biztosítása.

Müller Cecília felhívta a figyelmet a személyes higiénia és a környezetünk tisztán tartásának a fontosságára, valamint arra, hogy kerüljök a személyes kontaktusokat. Az országos tisztifőorvos szerint nem kell mindennap boltba menni, heti három testmozgás viszont otthon is ajánlott.

Kiss Róbert

Kiss Róbert, a rendőrség képviseletében arról beszélt, hogy a kijárási korlátozás hatályba lépésétől kezdve megnövekedett a rendőri jelenlét a közterületeken, amely „empatikus és lojális jellegű”. Aki viszont visszaesőnek számít a kijárási korlátozás megszegésében,

az akár 500 ezer forintos pénzbüntetésre is számíthat.

Örömét fejezte ki, hogy a magyar lakosság döntő többsége megértette a szabályokat.

Kiss Róbert ismertette, a mai napon egy, holnap pedig két szállítmány érkezik Kínából, amely a járvány elleni védekezést szolgálja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére