Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: az intézkedéseknek köszönhetően egyelőre nem nő exponenciálisan a fertőzöttek száma

888.hu

2020.04.01. 12:03

Kezelhető fázisban tart a járvány.

Mint ahhoz már hozzászokhattunk, az operatív törzs délelőtt 11 órakor megtartotta napi sajtótájékoztatóját.

Kiss Róbert

Elsőként Kiss Róbert rendőr alezredes szólalt fel, aki elmondta, a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések sikeresek voltak,

ezért ezek a veszélyhelyzet végéig érvényben maradnak.

Az alezredes tájékoztatta a közvéleményt, hogy szerdán 3 repülőgép érkezett Budapestre, melyek maszkokat, orvosi eszközöket és a maszkok gyártásához szükséges anyagokat hoztak. Kiss Róbert kitért arra is, hogy hamarosan még további 3 ilyen járat fog landolni Magyarországon.

Az újonnan érkezett védőfelszereléseket elsődlegesen az egészségügyi dolgozók kapják meg, hiszen nekik van rá a legnagyobb szükségük.

A rendőr alezredes elmondta, hogy a kijárási korlátozás hatályba lépése óta fokozottan ellenőrzik a rendőrök a közterületeket. Az egyenruhások elsősorban az időkorlát betartására, valamint arra figyelnek, hogy ne verődjenek össze nagyobb csoportok az utcán.

A kijárási korlátozás óta 1128 rendőri intézkedés történt, ezek közül 956 figyelmeztetés, 49 helyszíni bírság, 123 pedig szabálysértési feljelentés volt – húzta alá Kiss Róbert, aki arra is kitért, hogy a rendőrség továbbra is elvégzi a hatósági házi karantén betartásának az ellenőrzését.

Dr. Müller Cecília

Kiss Róbert után Müller Cecília, az országos tisztifőorvos következett, aki a tájékoztatást a legfrissebb számok ismertetésével kezdte:

525 fertőzött, 40 gyógyult, 20 halott.

Müller Cecília örömét fejezte ki, hogy a kormány és az operatív törzs által meghozott intézkedéseknek köszönhetően nem nő exponenciálisan a magyarországi fertőzöttek száma, ami azt jelenti, hogy a járvány egyelőre kezelhető fázisban van.

Az országos tisztifőorvos ismertette, az elmúlt 24 órában 4 idős, krónikus betegségben szenvedő honfitársunk hunyt el a koronavírus miatt,

így 20 halott esetében az átlagéletkor 73 év, 12 férfi áldozatra 8 nő jut.

Habár a tapasztalatok azt mutatják, hogy a vírus főleg az idősekre és a krónikus betegekre veszélyes, mindannyian potenciális fertőzöttek vagyunk, úgy kell élnünk a mindennapjainkat, mintha mi is hordozók lennénk.

Ma már az összes megyében jelen van a koronavírus – húzta alá Müller Cecília, miközben ismertette, a koronavirus.gov.hu oldalon mostantól részletesebb információkat is közölnek a fertőzöttekről és a halottakról.

Az országos tisztifőorvos szerint továbbra is az a legfontosabb, hogy

aki teheti, maradjon otthon.

Ezzel tudjuk a legtöbbet tenni a járvány terjedése ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére