Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: 21-re emelkedett a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma

888.hu

2020.04.18. 12:09

Jelenleg 1834 koronavírus-fertőzöttet tartanak számon, az idősotthonok lakói között eddig 33 halálos áldozatot követelt a járvány, közülük 21 volt a Pesti úti otthon lakója.

Súlyosbodik a járványügyi helyzet az ország idősotthonjaiban, ezért az állami népegészségügyi hatóság jelenleg elsősorban az ilyen otthonokra és a kórházakra koncentrál, jelentette ki az operatív törzs szombati tájékoztatóján Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos. Beszámolójából az is kiderült, hogy

az ország több mint ezer idősotthonából 18 helyütt találtak fertőzötteket: a gondozottak közül 386-an, továbbá 45-en az ápolószemélyzetekből is megfertőződtek a vírussal. A fertőzöttek közül 268 idős embert és csupán 1 dolgozót kell kórházban kezelni.

A szakember elmondta:

az ilyen intézmények lakói között eddig 33 halálos áldozatot szedett a gyilkos kór, 21 idős ember volt a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon lakója.

Ugyanakkor Müller Cecília arról is beszámolt, hogy az elmúlt napon egy 42 éves, krónikus betegségben szenvedő férfi is életét vesztette, az adatok emelkedő tendenciája mindenkit fokozott figyelemre és óvatosságra szólít fel

A honvédelmi operatív törzs vezetőhelyettese, Ruszin Romulusz dandártábornok arról adott számot, hogy

a napokban újabb 11 cégnél állítottak fel honvédelmi irányítótörzseket,

így immáron 104 stratégiai, elsősorban az élelmiszer-biztonság, szállítmányozás, védőeszköz- és gyógyszerellátásra alkalmas cégek védekezési munkálatait segítik a honvédségi szakemberek.

A tábornok közölte: a Magyar Honvédség vegyvédelmi alakulata befejezte a Pesti úti idősotthon fertőtlenítését:

45 ezer négyzetméternyi belső, valamint 35 ezer négyzetméternyi külső területet fertőtlenítettek

összesen 1500 liter fertőtlenítőszer elhasználásával, ugyanakkor felkészültek, máshol is hasonló feladat más területen történő elvégzésére is.

Közbiztonsági feladatellátásban 1000 katona teljesít szolgálatot, ők jól vannak, nincsenek közöttük fertőzöttek, ahogy vírusmentesek a Maliból hazaszállított katonai kontingens tagjai is, akik ennek ellenére két hetes házi karanténba kerülnek.

Az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa, Kiss Róbert alezredes bejelentette:

az ünnepi hétvége jó tapasztalatai nyomán ezen a hétvégén is a helyi polgármesterek dönthetnek az országosnál szigorúbb korlátozások bevezetéséről.

A rendőrség munkatársai is segítik a településeken a közrend fenntartását, ahogy ellenőrzik a házi karanténba helyezett 12150, személyt is és folytatják az üzletek nyitvatartási szabályinak betartását is. Ilyen ügyekben eddig 75 szabálysértési feljelentést tettek, míg ű

a kijárási korlátozások megszegése miatt 12324 embert figyelmeztettek, 5200 helyszíni bírságot szabtak ki és 4835 esetben tettek feljelentés a rendőrök.

A szakember elmondta: ma újabb négy repülőgép érkezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, fedélzetükön

193 kartonnyi szájmaszkkal, 2000 kartonnyi kesztyűvel és 1032 kartonnyi védőruhával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére