Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ömlenek a milliók Soros alapítványába

Tóth Dalma

2019.02.19. 09:55

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok a napokban tette közzé a tavalyi évrõl szóló pénzügyi beszámolóját. A dokumentumból kiderült, hogy a szervezet költségvetése tavaly elérte az egymilliárd dolláros határt - írja a Magyar Nemzet.

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok a napokban tette közzé a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolóját. A dokumentumból kiderült, hogy a szervezet költségvetése tavaly elérte az egymilliárd dolláros határt – írja a Magyar Nemzet.

Kitudódott, hogy Sorosék egyre több pénzt költenek világszerte migrációs politikára. Míg 2017-ben mindössze 34,4 millió dollárt költöttek ilyen célokra, 2018-ban már 63,3 millió dollárt. Azaz 1 év alatt közel a duplájára emelkedett a migrációs politikára szánt összeg. Az OSF Magyarországra szánt kiadásai is egyre jobban emelkedtek az elmúlt években.

A tavalyi költségvetés alapján 81 millió dollárt költöttek el Európában.

Magyarországi tevékenységükre eddig összesen 400 millió dollár jutott. A növekedés mértékét mutatja, hogy a 2006-os adat szerint még csak 600 ezer dollárt szántak a hazai szervezetekre Sorosék, 2016-ban, a legutolsó ismert adat szerint pedig már 3,6 millió dollárt költött el a spekuláns zászlóshajója hazánkban.

Érdekes, hogy habár az Amnesty International és a Transparency International is az állami szervek és a kormányok átláthatóságáért küzd, ők 2016 óta nem hajlandók közzétenni, hogy mennyi pénzt költöttek el Magyarországon. Abban az évben a Magyar Helsinki Bizottság például 610 ezer dollárt, a Társaság a Szabadságjogokért pedig összesen közel félmillió dollárt kapott Soroséktól.

Habár az ellenzék folyamatosan tagadja a Soros-terv létezését, még az Open Society is így nevezi saját dokumentumaiban a tőzsdespekuláns 2016-ban kijelentett javaslatait. Több helyen a jelenlegi költségvetésben „the plan announced by George Soros” (a Soros György által bejelentett terv) kifejezéssel hivatkoznak a spekuláns által az Európai Uniónak és az Európai Bizottságnak tett javaslatai­ra.

Nem mellékesen kiderült az is, hogy  a Soros-katonák a bevándorlókra rendszeresen mint menekültekre hivatkoznak, viszont az OSF tavalyi költségvetése alapján a migrációra – azon belül a gazdasági bevándorlás elősegítésére – sokkal nagyobb összegeket költenek, mint a menekültekre. Utóbbi kategóriában egyébként nem humanitárius intézkedéseket pénzelnek, inkább arra költenek kisebb összegeket, hogy megkönnyítsék a felsőoktatásba történő bejutást. Az eggyel korábbi, 2016-os jelentésből teljességgel hiányzik bármilyen hivatkozás a menekültekre.

A beszámolóban arra is kitértek, hogy Európában a polgári szabadságjogok megvédése érdekében az alapítvány több tucat emberi jogi – úgynevezett watchdog – szervezetet támogat, valamint a berlini székhelyű Civil Liberties Union for Europe nevű szervezetet is pénzeli. Utóbbi egységes megjelenést biztosít a hálózat nemzeti tagszervezeteinek a kontinens jövőjét érintő vitákban, vagyis arra hivatott, hogy elősegítse Sorosék lobbitevékenységét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére