Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Növekedni fog a honvédek létszáma

Sümeghi Lóránt

2016.11.24. 07:28

A Magyar Honvédség létszámáról szóló országgyûlési határozat módosításának fényében mintegy 1380 fõs keretbõvítésre kerülhet sor.

A Magyar Honvédség létszámáról szóló országgyűlési határozat módosításának fényében mintegy 1380 fős keretbővítésre kerülhet sor – adta hírül a Magyar Hírlap.

Vargha Tamás, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára a szerdai országgyűlési határozat módosításának általános vitájában kifejtette, hogy

a képviselők legutóbb 2013-ban módosítottak a létszámkereten, de mostanra a fejlesztések, valamint a biztonsági környezet változása szükségessé tette az újabb módosítást."

Beszédében Vargha Tamás kitért arra, hogy az 1380 fős keretbővítés a belső arányokon is változtat, hiszen csak a tisztek és a legénység számát emelik, és a 30 800-as keret nem tényleges létszámot, hanem a plafont jelenti. 

A Fidesz támogatja a javaslatot, s jelezte, a magyar katonák feladatellátása garanciája hazánk és a magyar állampolgárok biztonságának.

Az MSZP szerint az előterjesztés papíron orvosolja a problémákat. A KDNP pedig úgy látja, több, a feladatellátás hatékonyságát növelő jogszabály született az elmúlt időszakban, s a fejlesztések során pedig a honvédség szakmai igényeit veszi figyelembe a kormányzat. A Jobbik álláspontja, hogy a javaslat nem jelent megoldást, de a párt támogatja azt – idézi fel a lap. Vargha Tamás a vitában elhangzottakra reagálva arról beszélt, hogy

a kormány nem légből kapott számok, hanem a nemzetgazdaság fejlődése alapján tesz vállalásokat a honvédség és alkalmazottai bérének fejlesztésére."

Hozzátette, az illetményfejlesztésről az elmúlt húsz évben az első és a második Orbán-kormány döntött, és ez a jövő évben folytatódik, ugyanakkor 2002 és 2010 között nem történt ilyen.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Infovideóban foglaltuk össze a lényeget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére