Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem vágnak ki több fát a Városligetben

888.hu

2016.07.14. 07:28

Egyetlen egészséges fát sem vágnak ki a jövõben a Liget Budapest projekt építkezései miatt a Városliget területén, az érintett fákat át fogják ültetni - mondta Sághi Attila, a Városliget Zrt. mûszaki igazgatója a Lokál napilapnak.

A Liget projekt a Városliget több mint 7000 fája közül 150-200-at érint - közölte Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója a Lokál szerint. 

Szerinte mivel ezek javarészt sem nem öreg, sem nem értékes fák, úgy tervezték, hogy kivágják őket, de a tiltakozások hatására az a döntés született, hogy mostantól egyetlen egészséges fát sem vágnak ki az építkezés miatt, hanem a problémás helyen álló fák mindegyikét átültetik a Ligeten belül. A kapcsolódó közbeszerzést a napokban kiírják.

Nincs mögötte szakmai érv

Azt mondta, ha a tüntetések mögött valóban a fakivágások elleni tiltakozás állt, akkor azt tudja mondani, hogy "a tiltakozók győztek: úgy lett, ahogy akarták". Emögött szerinte "nincs szakmai érv, sokkal többe kerül, és sokkal több idő is", de ha erre van igény, hajlandóak ennek megfelelni.

Ilyen a ligetvédők másik arca

A műszaki igazgató a zöldfelület és a zöldterület fogalmával kapcsolatos kérdésre válaszolva közölte, a zöldterület telekkönyvi kategória, nagyjából magát a közparkot jelenti. A zöldfelületet ketté kell választani, létezik ugyanis zöldfelület és teljes értékű zöldfelület. Utóbbinál a talaj és a kőzetréteg között nem lehet mesterséges építmény, a sima zöldfelületnél pedig közbeiktattak valamilyen műtárgyat. 

A vita szerinte "parttalan, mert a Városliget mindenképpen jól jár: a Liget Projekttel a teljes értékű zöldfelület 57,1 százalékról 61-re nő, míg a zöldfelület 60-ról 65 százalékra".

Nem tudják, hogy mi ellen tiltakoznak

A Városligetben a múlt héten történt eseményekről azt mondta, látja, hogy a Liget projektnek vannak ellenzői, de "mintha nem tudnák pontosan, hogy mi ellen is tiltakoznak". Hozzátette, ez részben az ő hibájuk, mert a tájékozatlanság a tájékoztatás hiányosságaira is visszavezethető.

Sághi Attila beszélt a biztonsági emberek szerepéről is, szerinte "a projekttől idegennek és szükségtelennek" tartják ezt a fokú őrzést, de "a tiltakozás minősége ezt kívánta meg". Elismerte, voltak hibák, de az őrző-védők "alapvetően nem jártak el jogszerűtlenül". Közölte azt is, hogy a biztonsági őrök tömeges jelenléte a napokban megszűnik.

(MTI, Lokál)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére