Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem kérnek Fekete-Győr Andrásékból a régi nagyágyúk

888.hu

2020.09.27. 21:30

Bajnai Gordon kényelmetlenül érzi magát, Oszkó Péter azt sem tudja, mi van, Balázs Péter magyarázkodik, Jeszenszky Géza elhatárolódik.

Mint ismert, a Blikk a minap arról számolt be, hogy Bajnai Gordon egykori miniszterelnök, Jeszenszky Géza és Balázs Péter volt külügyminiszterek, a korábbi jegybankelnök Bod Péter Ákos, illetve Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter segítheti a kormányzásra való felkészülésben a Momentumot. Fekete-Győr András az információkat meg is erősítette a lapnak. Elmondása szerint nem arról van szó, hogy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe, a nevezett politikusok és szakértők mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek.

Oszkó Péter a Facebookon cáfolta a Momentum elnökének állítását. Mint írja, különösen azért tartja mindezt érzékeny kérdésnek, mert szereti tudni, hogy a saját neve mikor, milyen kontextusban hangzik el, és mennyire lesz eszköze pártok közötti küzdelmeknek vagy erőfitogtatásoknak.

Erről a bejelentésről viszont semmilyen formában nem tudtam, a programalkotó csapatban való részvétellel kapcsolatban pedig ilyen vállalásokat nem tettem

– írja, hozzátéve: semmilyen módon nem kíván részt venni pártpolitikai vagy választási küzdelmekben.

Bajnai Gordon is a közösségi oldalán magyarázkodott egy sort. Mint írta, nem tervezi, hogy a pártpolitikában részt vegyen, de elismerte, egyeztetni szokott Fekete-Győrrel. Bajnai külügyminisztere szintén magyarázkodni kényszerült az ATV-nek: Balázs Péter elmondta, hogy ő nem egyik vagy másik ellenzéki párt programján, hanem a közös ellenzéki program gerincének összeállításán dolgozik.

Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere a Hírklikknek szintén cáfolta, hogy részt venne a Fekete-Győr által jelzett felkészítésben. Továbbá az előtt is „értetlenül áll”, hogy „a Momentum elnöke a ma folyó romániai helyhatósági választások előtt valóban a magyar jelöltekkel szemben egy román párt támogatására szólította fel a romániai magyar választókat”.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője a kormánypártok nevében vasárnapi sajtótájékoztatóján kijelentette: a baloldalon ugyanaz a Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc sorakozik, akik egyszer már tönkretették az országot, a két volt kormányfő, a Soros-hálózat és a baloldal ifjúsági szervezete, a Momentum együtt készülődik az országgyűlési választásokra.

Hozzátette: az elmúlt hónapokban az már egyértelművé vált, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldal vezére, ő mozgatja a szálakat a baloldali pártok feldarabolásában, a baloldal országos és önkormányzati politikájában. Most pedig kiderült, hogy Bajnai Gordon is visszatér, a Momentum vele készülődik a háttérben a választásokra – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Úgy fogalmazott,

„ez ugyanaz a bagázs, amely egyszer már tönkretette az országot”.

A Gyurcsány- és a Bajnai-kormány alatt „a baloldal teljesen feladta a nemzeti érdekeket, kiárusította és idegen kezekbe játszotta a nemzeti vagyont, eladósította az országot, és kiszolgáltatta az idegen érdekeknek és külföldi profitnak Magyarországot. Leépítette a magyar gazdaságot, és folyamatos megszorításokkal nehezítette a magyar vállalkozásokat és a magyar családok életét is” – sorolta Nacsa Lőrinc.

A baloldalon most ugyanazok sorakoznak hatalomra éhesen, akik ezt tették az országgal”

– jelentette ki, hozzátéve: senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy újra megtennék, ráadásul most már a bevándorlókat is beengednék az országba, hogy megvalósítsák a Soros-tervet, és ezzel végképp feladják Magyarország kultúráját és nemzeti szuverenitását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nehezen hihető, hogy a Niedermüller nem tudott az áramlopásról

Nehezen hihető, hogy a Niedermüller nem tudott az áramlopásról

Több súlyos bűncselekmény felmerül a legújabb DK-s botrányban

Hatalmas konzervatív győzelem: Trump jelöltje alkotmánybíró lett

Hatalmas konzervatív győzelem: Trump jelöltje alkotmánybíró lett

Az amerikai szenátus megszavazta Amy Coney Barrett konzervatív alkotmánybíró jelöltségét hétfőn, az esti órákban, a bíró le is tette hivatali esküjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére