Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy-Britanniához hasonlóan a V4-ek se adnának át több hatáskört Brüsszelnek

888.hu

2021.05.30. 10:30

Magyarország és a visegrádi együttműködés fontos a brit külpolitika szempontjából – jelentette ki az Alapjogokért Központ elemzője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

 

Koskovics Zoltán azt mondta:

ez az üzenete annak, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök a brit európai uniós tagság megszűnése (Brexit) után

az ír kormányfőt követően másodikként a magyar kollégájával találkozott.

Az elemző abszurdnak nevezte azokat a „vádakat”, amelyek szerint Orbán Viktor elszigetelődött Európában.

A brit kormány a külkapcsolatok alakításában nyilvánvalóan figyelembe veszi, hogy a szigetországban dolgozók közül sokan a visegrádi államokból érkeztek – jegyezte meg Koskovics Zoltán.

A Magyar Nemzet megkeresésére Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója elmondta, hogy Magyarország is ugyanazokkal a problémákkal szembesül a Brexit után is, csak a britek nélkül, akik fontos szövetségeseink voltak.

A visegrádi négyek ugyanazt a politikát folytatják: nem akarunk több hatáskört átadni Brüsszelnek. Sem az adópolitika, sem a migráció, sem a jogrendszer, sem a külkapcsolatok terén”

– közölte Kiszelly Zoltán.

Emlékeztetett: Magyarország a Brexit után fair megállapodásra törekedett az EU és Nagy-Britannia között, nem arra, hogy megbüntessék a briteket azért, mert kiléptek az EU-ból.

Orbán Viktor álláspontja mindig nagyon közel állt a brit konzervatívokéhoz.”

2014 nyarán például az uniós tagállamok vezetői közül egyedül ő és David Cameron akkori brit miniszterelnök szavazott az ellen, hogy Jean-Claude Juncker legyen az Európai Bizottság elnöke – tette hozzá.

A szakértő úgy látja, hogy a Konzervatív Párt azt a szuverenista álláspontot képviseli, amellyel a magyar kormány is azonosulni tud.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére