Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy a verseny a borsodi választáson

888.hu

2020.10.11. 16:28

15 óráig a választásra jogosultak 32,51 százaléka, 25 253 fő szavazott Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében az időközi országgyűlési képviselő-választáson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. Ez jócskán elmarad a 2018-as részvételi adattól, akkor 15 óráig a választópolgárok több mint fele, 50,22 százaléka adta le a voksát.

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, a Nemzeti Választási Iroda internetes felületén, a www.valasztas.hu oldalon közzétett adatok szerint 15 óráig az inkább jobboldaliként számontartott Szerencsen a névjegyzékben szereplő választópolgárok 39,42 százaléka járult az urnák elé, míg a baloldalinak elkönyvelt Tiszaújvárosban a szavazásra jogosultak csupán 32,42 százaléka adta le a voksát. Tokajban a választók 34,71; Mádon 30,19; Szikszón pedig 29,5 százaléka élt eddig a szavazati jogával. Az összellenzéki jelölt, Bíró László lakhelyén, Tarcalon is alacsony a részvétel, itt 33,43 százaléknyian voksoltak.

A választókerületben mintegy 77 700-an jogosultak szavazásra, közülük ötvenen átjelentkezéssel szavaznak, vagyis ők nem a lakóhelyükön, hanem a választókerület egy másik településén adhatják le voksukat. A választókerület 42 településén 110 szavazókört alakítottak ki, a választópolgárok öt jelölt közül választhatják ki a körzet korábbi képviselője, a július 10-én, egy tragikus közlekedési balesetben elhunyt fideszes Koncz Ferenc utódját.

A legnagyobb verseny a Fidesz–KDNP jelöltje, Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia és az összbaloldali jelölt, az antiszemita és cigánygyűlölő kijelentéseiről, valamint botrányos cégügyeiről elhíresült Bíró László között várható.

Rajtuk kívül még két független jelölt: Tóth Ádám és Váradi Gábor, valamint a Demokrata Párt jelöltje, Sóváriné Bukta Erika száll versenybe a mandátum megszerzéséért.

A Nemzeti Választási Iroda internetes felületén, a www.valasztas.hu oldalon napközben hét alkalommal ad tájékoztatást a részvételről: a 7, a 9, a 11, a 13, a 15, a 17 órai és a 18.30 órai adatokról.

A szavazókörök zárását követően, amint megkezdődik a szavazatok összeszámlálása és az eredményadatok rögzítése, a www.valasztas.hu oldalon nyomon követhető lesz az időközi országgyűlési képviselő-választás eredményének alakulása is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére