Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Morvai Krisztina nemcsak a Jobbikot, a pártpolitikát is otthagyja

Nagy Gábor

2017.12.01. 14:46

Az EP-képviselõ Facebook-oldalán jelentette be, hogy otthagyja a pártpolitikát.
Az EP-képviselő Facebook-oldalán jelentette be, hogy otthagyja a pártpolitikát.

A Jobbik színeiben indult EP-képviselő Facebook-oldalán adta ki sajtóközleményét. Ebben reagált az elmúlt napokban felmerült sajtóértesülésekre.

Mint írta, nem tud egyetérteni azzal, hogy olyan politikai erők szövetkeznek 2018-ra és az ország irányítására, akiket semmi más nem köt össze, mint a Fidesz és Orbán Viktor elleni szenvedélyes gyűlölet. De a politikus az EU migrációs politikájával sem ért egyet, mondván:

Magyarországra óriási veszély leselkedik, mert Brüsszel nyíltan kiáll és támogatja a "nyílt társadalom tervét", magyarán a Soros-tervet.

A Jobbikkal kapcsolatban Morvai azt írta:

"Mivel nevem és személyem az utóbbi közel tíz évben összekapcsolódott a Jobbikéval, szükségesnek tartom világossá tenni: ellenzem ezeket (Magyarországra leselkedő külső veszélyek eljelentéktelenítése; Fidesz és Orbán Viktor elleni szenvedélyes gyűlölet) a folyamatokat, illetve a Jobbik szerepvállalását e folyamatokban. Szükségesnek tartom leszögezni: sem az ezzel kapcsolatos döntésekbe, sem egyéb érdemi döntésekbe legalább három éve nem von be a párt, így azokért felelősséget vállalni nem tudok".

Morvai szerint pénz- és profitközpontúság lett úrrá a Jobbikban – ahelyett, hogy maradtak volna az ember- és közösségközpontúságot hirdető, a nemzet érdekeit mindenek fölöttinek valló, a magyarok emberi méltóságát és nemzeti büszkeségét az elszakított területeken és a csonka-országban egyaránt erősíteni szándékozó eredeti programjuk mellett. Mint írja:

"Az lett volna a helyes út a Jobbik szavazótáborának növeléséhez, ha – ugyanúgy, mint a kezdetekkor tettük – szenvedéllyel és szeretettel, 'szívtől szívig' politizálunk és a bármely okból baloldalra szavazókat meggyőzzük saját értékrendünk helyességéről. Elfogadhatatlan, ha ehelyett értékrendünk és elveink feladásával kérjük szavazataikat".

Az EP-képviselő leszögezte:

Politikai pártokkal nem szeretne többet együttműködni. Sem a Jobbikkal, sem a Fidesszel. Ha lenne lehetősége, hogy önállóan indulhasson a 2019-es EP-választáson, megtenné, erre azonban jelenleg nincs mód.

Politikai pályafutásom tehát 2019-ben véget ér. Jogászi és egyetemi oktatói hivatásomat rajongva szeretem, így örömmel térek vissza egyetemi docensi munkakörömbe, ahol egyébként jelenleg is dolgozom, fizetés nélküli szabadságom alatt, képviselői munkám mellett. Ha a sors úgy hozza, szívesen végzek majd másféle jogászi munkát is. Továbbra is minden lehetőséget meg fogok ragadni arra, hogy Magyarország és a magyar emberek méltóságáért és jogaiért tevékenykedjek"

– írta a képviselő.

Morvai azzal zárta, hogy a hátralévő másfél évben – a tőle megszokott módon – folytatja a megkezdett munkát, s képviselni fogja azokat az értékeket és elveket, melyekért elvállalta az akkor 2 százalékos támogatottságú Jobbik felkérését.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

Amerika, London, Párizs

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének törvénybe iktatását célzó tervezetet.

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Szabad vasárnap

Alain Delon vasárnap este megkapja az Arany Pálma-életműdíjat a 72. cannes-i filmfesztiválon, annak ellenére, hogy egy feminista szervezet petícióban tiltakozik a világhírű francia filmszínész elismerése ellen.

Szeptember elején tarthatják meg az előrehozott választásokat Ausztriában

Ezt Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóján jelentették be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére