Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Mindenki meggyûlölte a taxisokat

Bertha László

2016.01.18. 11:41

Továbbra sem tágítanak a taxisok, az autósokkal pedig egymást anyázzák.
BUDAPEST, 11:41

Továbbra sem tágítanak a taxisok, még mindig tart az előre be nem jelentett tüntetésük az Uber ellen.

A taxisok a gépkocsikkal egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky út, a József Attila utca és az Andrássy út kereszteződésében. A kereszteződésben nem működnek a jelzőlámpák sem, így a rendőrök irányítják a forgalmat.

A belváros felé jelentős a torlódás, több mint 100 taxi van a helyszínen. A 9-es autóbusz megnövekedett menetidővel közlekedik, a 105-ös autóbusz az Apor Vilmos tér felé módosított útvonalon jár, nem érinti a Deák Ferenc téri megállót.

Az egyik taxis korábban elmondta, hogy egészen addig maradnak, amíg a telefonszolgáltatók el nem távolítják az Uber applikációját az online áruházaikból.

több napra készültünk”

– mondta baljósan az egyik taxis.

A taxisok a tervek szerint a Városházára is elmennek, hogy átadják petíciójukat. A helyszínen a taxisok hangsúlyozták, hogy nem politikai célú megmozdulást tartanak, bár ennek ellentmond a következő bejegyzés, amit a Facebookon tettek közzé:

„Kiállunk a törvényben garantált jogainkért és követeljük a jogtalan állapotok azonnali megszüntetését! Követeljük az UBER és a többi illegális személyszállító azonnali betiltását. Követeljük a büntetések azonnali kiszabását az összes említett ,”vállalkozásra,” és azok szereplőire (soförök). Követeljük az Uber alkalmazás azonnali kikapcsolását (oldják meg és kész). Követeljük a legális taxisokkal kapcsolatos elvárások normalizálását. Célunk Tarlós István főpolgármesterrel megértetni a jelen állapot tarthatatlanságát. Célunk országunk vezetőinek a figyelmeztetése ,hogy nem vagyunk bírkák. A helyzet megoldásának kitalálása, módja és kivitelezése nem feladatunk. Az érdekvédőink nem védenek, hanem taposnak rajtunk, a fuvarszervezők is. Nem politikusok vagyunk, hanem taxisok, mi az utcán vagyunk jók, de ott nagyon ! Akik meg létrehozták ezt az egész sz@r helyzetet (Tarlós, közgyűlés, Orbán, Bkk, Metál, Putyin, Obama, Merkel, Netanjahu ..stb..mit érdekel minket, hogy kicsoda ) nagyon gyorsan kezdjenek kapkodni, hogy helyrehozzák ...”

Igazán költői...

A demonstráló taxisoknál egyébként olyan molinók vannak, hogy „Tiltsák be az Ubert!”, illetve „Zárjegy nélküli cigaretta-árusítás = Uber”. Az autósoknak érhető okokból nem nagyon tetszik a taxisok tüntetése, rendesen anyázzák egymást.

Az Uber közösségi utazásmegosztó adatai szerint összesen 1200 sofőrjük és 80 ezer felhasználójuk van Magyarországon. A 10 budapesti taxistársaság összesen 5 ezer sofőrt alkalmaz, a tarifáik pedig indokolatlanul drágábbak az Ubernél.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Vidi nyerte a Magyar Kupát

A piros-kékek másodszor hódították el a trófeát.

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Amerika, London, Párizs

A helyzet kezelésére külön biztonsági szervet hoztak létre a nyugat-európai államban.

Kövér: holnap szavazatainkkal segíthetünk, hogy Európa ne veszítse el önmagát

Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

Amerika, London, Párizs

Csak két hajón több mint 200 illegális bevándorló utazott, ők hamarosan megérkeznek Máltára.

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Szabad vasárnap

Szinte végigsöpört a neten a Csernobil nevezetű új, ötrészes minisorozat, nem véletlenül. Testközelből mutatja meg az atomkatasztrófa valódi volumenét, teszi mindezt úgy, hogy az ember a látottak után egyszerűen nem tud nem beleborzongani, ha a Csernobilban történtekre gondol.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére