Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsokkal a nők védelmében?

Horváth K. József

2020.02.10. 19:40

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, ha újdonsággal nem tud előrukkolni, akkor régi, már-már unalomig koptatott lemez feltételével sivalkodik.

Azt követeli Facebook-bejegyzésében: „Ratifikálni az Isztambuli Egyezményt, érvényt szerezni a bántalmazott nők jogainak, és mindenekfelett az ő biztonságukért dolgozni – ez lenne a kormány dolga. Hiába tettek meg egy nőt az igazságügyi tárca vezetőjének, a kormány politikája ugyanolyan ostoba, érzéketlen, macsó tempót mutat, mint eddig.”

A lényeget persze nem mondja ki a migránsbarát Tordai. Nem teszi hozzá, hogy a meglévő jogszabályokkal, különös tekintettel a kapcsolati erőszakra, a kormány lehetőség szerint mindent megtett a nők védelmében. Az isztambuli egyezmény törvénybe iktatása viszont nem a nők védelméről szól, ellenkezőleg, éppen ők látnák ennek leginkább kárát.

Éppen az a Varga Judit igazságügyi miniszter fogalmazta ezt meg pontosan, akinek munkája kapcsán Tordai a kormányt igyekszik besározni. Nem fog menni.

Varga Judit a következőket mondta:

A magyar kormány azért nem támogatja az isztambuli egyezmény ratifikációját, mert az egyezmény egyes rendelkezései ellentétesek a kormány migrációs politikájával. A Kormány nem kívánja nemzeti jogunk részévé tenni sem a társadalmi nem fogalmát, sem az egyezmény genderideológiáját.

A ratifikáció ugyanis nem jelentene mást, mint az isztambuli egyezmény rendelkezéseinek a nemzeti jog részévé tételét. Innentől kezdve nemzeti szintre emelkedne az az ostobaság, hogy az emberek nem kifejezetten férfinak és nőnek születnek, hanem létezik a gender, az úgynevezett társadalmi nemek csoportja.

Valójában nem azt akarhatja Tordai Bence, hogy változzon meg a kormány migránspolitikája, csak ezt hatásosabb a nők biztonságának sérülékenységével elfedni? Úgy gondolja, hogy így messzebbre hallik a sivalkodása?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére