Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meglehet a héten az 5,5 millió beoltott, azután el is dobhatjuk a maszkokat

888.hu

2021.06.30. 11:30

Jelenleg 5 486 514 személy van beoltva, közülük 4 916 927-en már a második adag vakcinát is megkapták.

 

52 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 808 128-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 992-re emelkedett

tájékoztat a koronavirus.gov.hu.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 738 782, az aktív fertőzöttek száma pedig 39 354-re csökkent. 126 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 5 millió 449 ezren regisztráltak oltásra, és 93 százalékuk már meg is kapta azt.

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig az interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu weboldalon. Az újraindítás következő fokozata 5,5 millió beoltottnál lép életbe.

A 12–15 éves korosztályban eddig 60 ezer gyermeket regisztráltak, és 49 százalékuk már fel is vette az oltást.

5,5 millió beoltott elérését követően megszűnik a kötelező maszkhasználat, és védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe, strandokra menni.

A védettségi igazolvány használata ugyanakkor fennmarad a tömegrendezvények – például sportrendezvények, koncertek, fesztiválok és az éjszakai zenés szórakozóhelyek – esetében, hiszen a vírus még itt van. Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra is letölthető, így alkalmas a védettségi igazolvány kiváltására. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ingyenesen-letoltheto-koronavirus-elleni-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére