Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkapta Szögi Lajos családja az ötmillió forintot

Forisek Ádám

2019.04.12. 18:28

Pénteken megkapta a jogerõsen megítélt 46 millió forintos kártérítés egy részét az Olaszliszkán 2006-ban agyonvert Szögi Lajos családja.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a végrehajtó péntek dél környékén átutalta a család számlájára azt 4,9 millió forintot, amit az egyik elkövetőnek ítélt meg korábban a bíróság.

Az összeg hiánytalanul került a családhoz"

– nyilatkozta a lapnak a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

Schadl György magyarázatként közölte: ha sikeres a fellépése, úgy a végrehajtót a jogszabály szerint munkadíj és jutalék illeti meg, ahogy a köztestület is felszámíthat bizonyos összeget. Ezek a díjak ebben az esetben több százezer forintot tennének ki. A kar elnöke szerint azonban a végrehajtó, a kar és az igazságügyi tárca azonban közösen úgy döntött, hogy minden ilyen költségtől eltekint, ezeket nem kéri el.

Annak idején országos felháborodást váltott ki, amikor Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán. 2009-ben jogerősen három tettest életfogytiglani fegyházra ítéltek, miközben az elsőrendű vádlottra, ifjabb H. Dezsőre 17 évet, további négy elkövetőre 10, illetve 15 év fegyházat róttak ki. Egy évvel később a bíróság 46 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a büntetésüket töltő elkövetőket.

Ezután ifjabb H. Dezső perelte be a magyar államot amiatt, mert elégedetlen volt a börtönben tapasztalt viszonyokkal. A férfinak első fokon ötmillió forint kártérítést ítéltek meg, a döntés tavaly novemberben emelkedett jogerőre. Ez az összeg került át most a Szögi családhoz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére