Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Máris megjelentek Gyurcsány és Demszky bukott emberei

888.hu

2019.11.06. 09:18

A 2010 előtti baloldali, gazdasági és politikai értelemben vett ámokfutás levezénylői kaptak hirtelen pozíciót a fővárosi cégeknél.
Sok régi ismerős név köszön vissza az újonnan megválasztott igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok listájáról – írja a Mandier. A Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén a fővárosi cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait is megválasztották. Sok, az MSZP-SZDSZ kormányzásának idejéből ismert név bukkant fel újra.
Gyurcsány és Demszky emberei mindenütt
Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány korábbi pénzügy-, majd igazságügyi minisztere 2024. november 15-ig a Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági elnöke lesz. Draskovics a Népszava megkeresésére úgy nyilatkozott: „az ellenzéki összefogás pártjai keresték meg és ő örömmel mondott igent”, de „jelenleg még nincs abban a helyzetben, hogy ennél többet mondjon”. A BVH Városüzemeltetési Holding igazgatósági tagja lett Lakos Imre volt SZDSZ-es politikus, a Demszky-korszak meghatározó alakja, az SZDSZ volt budapesti elnöke, egykori újbudai alpolgármester. A BVH-nál lett igazgatósági tag a Karácsony kampányát is segítő Gál J. Zoltán, a Gyurcsány-kormány egykori szóvivője is.

MTI Fotó: Kovács Attila

A cég felügyelőbizottságába került Élő Norbert, aki a Demokratikus Koalíció színeiben indult a XII. kerületi polgármesteri posztért, ám kikapott, és listáról sem jutott be a Fővárosi Közgyűlésbe. Élő emellett a főváros tulajdonosi bizottságába is bekerült.
A BKV Zrt.-nél igazgatósági tag lett Nemes Gábor DK-s politikus, aki XVI. kerületi polgármesterjelölt volt, korábban a BKV egyik szakszervezetét vezette. Ugyanitt igazgatósági tag Katona Tamás, aki Gyurcsány Ferenc regnálása alatt a Pénzügyminisztérium államtitkára, az MSZP korábbi pártigazgatója volt. A BKV-nál felügyelőbizottsági tag lett Bollok Istvánné, Budafok egykori szocialista polgármestere.

Újabb Demszky-Gyurcsány-korszak jöhet

Nacsa elmondta, hogy a kisnyilasoktól a szélsőbalosokig terjedő koalíció Budapesten több kerületben is az első és legfontosabb döntésként megemelte a saját fizetését, és felduzzasztotta a stábok számát. Hozzátette, Karácsony Gergely gyámjai, az általa korábban nem sokra tartott emberek lesznek főpolgármester-helyettesi pozícióban, ezért nem nehéz arra gondolni, hogy valamivel zsarolják a főpolgármestert.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke Tordai Csaba lett, ő az Átlátszó kiadójának tulajdonosa, de most kiszállt az oknyomozó portálból, a Bajnai-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkáraként dolgozott. A Vagyonkezelőnél lett igazgatósági tag Kolber István, a Gyurcsány-kormány volt fejlesztési minisztere is. Felügyelőbizottsági tag lett Bodnár Zoltán, a Liberálisok 2014-es főpolgármester-jelöltje. Atkári János, Demszky korábbi helyettese a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. igazgatóságának tagja lett. A Vízművek igazgatóságába pedig Józsa István, Magyar György és Boruzs András került be.
De akadnak régi vágású, az '56-os forradalmat gyalázó kommunisták is
A Fővárosi Közgyűlés bizottságainak tagjai között is visszaköszön néhány régi ismerős név, például Pál Tibor, vagy az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának tagjává vált az '56-os forradalmat ellenforradalomnak minősítő, korábbi fővárosi szocialista képviselő, Havas Szófia, a városfejlesztési bizottság tagja pedig Török Zsolt volt MSZP-szóvivő lett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Néphülyítés: Karácsony nyíltan támadja saját gyermekeink érdekeit is

Néphülyítés: Karácsony nyíltan támadja saját gyermekeink érdekeit is

Karácsony Gergelyre már tavaly is ferde szemmel néztek a normális budapesti lakosok, akiknek elvben a főpolgármester az érdekeit akarja képviselni, amikor például fölfestette az autósforgalmat nyilvánvalóan akadályozó biciklisávokat.

Joe Biden kérésére nevezték ki a leszbikus rabbit egy bizottság élére

Joe Biden kérésére nevezték ki a leszbikus rabbit egy bizottság élére

Az USA Nemzetközi Vallásszabadság Bizottságába kap majd vezető helyet Sharon Kleinbaum, hogy ott is képviselve legyenek az LMBT+ személyek.

Titokban élt hetekig a tinilány hálószobájában, 15 év börtönre ítélték a pedofil férfit

Titokban élt hetekig a tinilány hálószobájában, 15 év börtönre ítélték a pedofil férfit

A 36 éves Johnathan Rossmoine-t tavaly szeptemberben tartóztatták le, miután a 15 éves lány szülei megtalálták őt a szekrényben elbújva a floridai Spring Hillben – írta meg New York Post.

Meglebegtette a náci kártyát a szélsőbalos Jámbor András

Meglebegtette a náci kártyát a szélsőbalos Jámbor András

Az élménybeszámolójában össze próbálta mosni a nácizmust a kormánypárttal, azonban ez már abból a szempontból is visszás, mivel ilyen alakokat leginkább a szövetséges Jobbik táborában kellene keresnie.

Üdv, ez itt a XXI. század!

Üdv, ez itt a XXI. század!

A gyerekek a jövő, a jövőt pedig nem tékozolhatjuk el.

Kovács Zoltán: Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőé

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, hogy ezt nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is garantálja, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója.

Megválasztották a legszebb lányokat a 196. balatonfüredi Anna-bálon

Megválasztották a legszebb lányokat a 196. balatonfüredi Anna-bálon

Figyelem! A versenyzők között kizárólag cisznemű hölgyek vettek részt, a többi társadalmi nem tagjai viszont nem, így a képek látványa nem fogja elnyerni a progresszív liberálisok tetszését. Ez legyen Magyarországon a legnagyobb probléma...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére