Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már antibiotikumot és altatót is tilos kivinni Magyarországról

888.hu

2020.04.11. 13:09

Az exporttilalomra azért van szükség, mert bizonyos gyógyszerek külföldre történő kivitele olyan ellátási zavart idézhet elő, ami akadályt jelenthet a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvásában.

Korábban a profonol és a hydroxychloroquine-sulfat hatóanyagú szerek kereskedelmi célú kivitelének tilalmáról döntött az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), most pedig már az antibiotikumok, a kábító fájdalomcsillapító gyógyszerek és az altatók kivitelét is megtiltotta – szúrta ki a penzcentrum.hu.

Az újabb tiltást péntek este jelentette be a magyar gyógyszerhatóság.

Megállapítom, hogy jelen döntés I. és II. számú mellékletében felsorolt gyógyszerek Magyarországról való kivitele gyógyszerellátási zavart idézhet elő, ezért a gyógyszerek kereskedelmi forgalmazási tevékenység keretében Magyarországról történő kivitelét 2020. április 9. 18:00 órától kezdődően 6, azaz hat hónapos időtartamra megtiltom

– írja az OGYÉI a határozatban. A mellékletben olyan közismert szerek is szerepelnek, mint az Augmentin, Azi Sandoz, Fentanyl stb.

A határozat azt is írja, hogy a gyógyszerhatóság által megjelölt gyógyszerek külföldre történő kivitele olyan ellátási zavart idézhet elő, ami akadályt jelenthet a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvásában, ezért a kiviteli tilalom kiadása indokolt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére