Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Magyarországot nem fenyegetik energiakimaradások”

888.hu

2021.11.07. 09:45

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője úgy fogalmazott, kézzelfogható valóság, hogy Nyugat- és Dél-Európában blackout, azaz hosszabb ideig tartó áram-, illetve energiakimaradás lehet a téli hónapokban.
Ausztriában a hadsereg már óriásplakátokon, illetve online hirdetésekben készíti fel a polgárokat arra, lehet, hogy az energiaválság miatt hosszabb, egyhetes, vagy akár tíznapos energiakimaradás lesz

– fejtette ki a kormánypárti politikus.

Deutsch Tamás kiemelte, Németországban is hasonló a helyzet, ott a katasztrófavédelem olyan tájékoztató filmet készített, amely arról szól, hogy az idősebb, egyedül élő polgárok hogyan tudnak védekezni több napig tartó energiakimaradás esetén.

Ezzel szemben az Oroszországgal kötött hosszú távú, 10+5 éves gázszállítási megállapodásnak köszönhetően

Magyarország energiatartalékai biztonságot teremtenek a polgároknak, családoknak és a gazdasági élet szereplőinek

– jelentette ki a kormánypárti EP-képviselő.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: „mi, közép-európaiak, az elmúlt több mint fél évszázadban ahhoz voltunk hozzászokva, hogy Nyugat-Európában bizony jobban élnek az emberek: magasabb anyagi színvonalon és biztonságban”.

Most azonban a helyzet, Magyarországgal összehasonlítva, teljes egészében megfordult: „mi, magyarok, biztonságban vagyunk azért, mert a rezsicsökkentés politikájának és gyakorlatának köszönhetően – szemben Nyugat-Európával és Dél-Európával – nem szabadultak el az energiaárak”.

A Fidesz EP-képviselője aláhúzta, hogy

a földgáz lakossági ára Magyarországon a legolcsóbb az Európai Unióban, a villamosenergia ára pedig a második legalacsonyabb.

Deutsch Tamás elmondta, ebben a helyzetben a magyar baloldal, Gyurcsány is, Márki-Zay is, Molnár Csaba is, Donáth Anna is továbbra is támadják, meg akarják változtatni, meg akarják szüntetni a rezsicsökkentés politikáját.

Hangsúlyozta, ha érvényesülne a baloldal rezsicsökkentést megszüntető akarata, akkor az azt jelentené, hogy egy átlagos magyar család évente több mint 380 ezer forinttal fizetne többet a rezsiért.

Plusz még erre rárakódik az, hogy persze, a magyar baloldal lelkesen támogat egy olyan abszurd brüsszeli elképzelést, miszerint a klímavédelem költségeit is a polgárokkal fizettessük meg, klímaadó terhelje a lakásokat és a gépjárműtulajdonosokat. Ez egyébként további 150 ezer forint kiadást jelentene minden családnak

– fejtette ki Deutsch Tamás.

Deutsch Tamás szólt arról is, hogy az Unió vezetőinek „fixa ideája, hogy minden, ami Keletről jön, Kínából, vagy Oroszországból, az rossz”.

Ugyanez a helyzet az energiaár-képzés kapcsán: ők a szabadpiac ideológiájának korlátlan hittérítői, miközben Magyarország a szabadpiac működése korlátozásának köszönheti az energiaár-biztonságot, és azt, hogy 2013-2014 óta 25 százalékkal olcsóbb lett a rezsi az országban

– fejtette ki a politikus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére