Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország méltó és alkalmas az olimpiarendezésre

888.hu

2016.05.23. 12:48

A kormány azt szeretné, hogy az ellenzéki pártok is támogassák az olimpiai megrendezésének ügyét.

Méltónak és alkalmasnak tartja Magyarországot az olimpiai játékok megrendezésére Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A politikus azt követően nyilatkozott, hogy többpárti egyeztetést tartottak hétfőn a Parlamentben arról a kormánypárti törvényjavaslatról, amely a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok pályázatáról és rendezéséről szól.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: azt szeretnék, ha az olimpiarendezés nemzeti ügy lenne, és a lehető legszélesebb konszenzus alakulna ki róla.

Az Országgyűlés előtt fekvő javaslat törvényi szintre emelné az olimpiai pályázat intézményi rendszerét, külön szabályozva a Budapest 2024 Zrt. feladatait.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese megjegyezte, az előterjesztés egy része csak akkor lépne hatályba, ha Budapest elnyerné a rendezés jogát.

Olimpiai hagyományainkra tekintettel Magyarország méltó arra, hogy olimpiát rendezzen"

– mondta Gulyás, kiegészítve azzal, hogy erre gazdasági tekintetben is fel vagyunk készülve.

AJobbik támogatja az olimpiai pályázatot, az LMP viszont ellenzi. Az MSZP nem vett részt a hétfői egyeztetésen, de a kormánypárt szeretné, ha a szocialisták is támogatnák az ügyet.

A 2024-es olimpia és paralimpia megrendezéséért Budapest mellett versengő Róma, Párizs és Los Angeles közül csak a magyar pályázó hozta teljes egészében nyilvánosságra a megvalósíthatósági tanulmányt.

Fürjes Balázs kormánybiztos szerint már önmagában a pályázás nyereséggel jár, ezzel ugyanis Budapest híre több millió emberhez jut el, aminek megfizethetetlen a reklámértéke.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére