Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország a GDP-arányos családtámogatás alapján az élmezõnybe tartozik

888.hu

2017.05.28. 12:58

Magyarország a GDP-arányos családtámogatás alapján az OECD-országok élvonalába tartozik - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelõs államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság címû mûsorában.

Az OECD-országok átlagos GDP-jük 2,5 százalékát fordítják családtámogatásra, Magyarország annak mintegy 5 százalékát – mondta Novák Katalin.

Véleménye szerint a családbarát országhoz kellenek a családokat segítő, támogató stabil jogszabályok, intézkedések, szolgáltatások, lehetőségek, valamint egyfajta mentalitás: a családokhoz kötődő értékek következetes elismerése és képviselete. Az államtitkár a felvételről sugárzott interjúban azt mondta, számára az utóbbi azt jelenti:

nem megbélyegezzük egymást, hanem elfogadjuk az egyéni döntéseket, és általában értékeljük, ha valaki igent mond az életre, (...) és képes a közösségre is gondolni."


Az államtitkár hozzáfűzte:

nem mondom, hogy megérkeztünk, hogy ezzel már rendben vagyunk Magyarországon, de meggyőződése szerint a magyarokban legmélyen belül megvan a családok tisztelete, szeretete."

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére