Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma van az ápolók napja

888.hu

2020.02.19. 14:15

Megbecsülésre és béremelésre számíthatnak – közleményt adott ki a nagyobbik kormánypárt.
Köszönet minden ápolónak, aki mások gondozását és gyógyítását választotta hivatásának. A Gyurcsány-korszakkal ellentétben, amikor több ezer ápoló veszítette el a munkáját és megalázóan alacsony bérekért dolgozott, ma az ápolók megbecsülésre és béremelésre számíthatnak

– írja közleményben a Fidesz.

Az ápolók bére az elmúlt években több ütemben emelkedett, a béremelési program idén és 2022-ben is folytatódik. 2022-ben egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni annak, mint amennyit a béremelési program előtt keresett.

Az idei béremelésre 82 milliárd forintot fordít a kormány.

Idén januárban 14 százalékos béremelés volt, novemberben újabb 20 százalékos ápolói béremelés lesz, amelyben 81 ezer szakdolgozó és 4 ezer védőnő részesül.

Ez azt jelenti, hogy míg 2010-ben egy húszéves jogviszonnyal rendelkező, OKJ-s végzettségű ápoló 172 ezer forintot keresett, addig 2019-re ez az összeg 361 ezer forintra, most januártól 408 ezer forintra emelkedett, novemberben pedig 475 ezer forint lesz az átlagkereset.

Egy négy-hat éves jogviszonnyal rendelkező, felsőfokú végzettségű szakdolgozó míg 2010-ben 199 ezer forintot vihetett haza, most januártól már 461 ezret, novembertől 537 ezer forintot tehet be a családi büdzsébe.

Az ápolói pályára készülő fiatalokat havi 40 ezer forintos ápolói ösztöndíjjal támogatja a kormány, valamint az ápolók lakhatási körülményeit is javítani igyekszik, országszerte megújulnak és épülnek új nővérszállók.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére